Suudi Arabistan reimi tutuklu prenslere 106 milyar dolar haraç kesti

  • 31 Ocak 2018
  • 1.009 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan reimi tutuklu prenslere 106 milyar dolar haraç kesti

Suudi Arabistan yönetimi muhalif bakan ve prenslere yönelik gözaltı dalgalarında 106 milyar dolarlık bir gelir elde ettiklerini açıkladı.

Geçtiğimiz Kasım ayında Suudi Arabistan’da yolsuzluk operasyonları adı altında muhalif prens ve bakanlara yönelik bir operasyon gerçekleştirilmiş, aralarında dünyanın en zenginlerinden olan Velid bin Talal’ın da bulunduğu onlarca kişi, Ritz Carlton otelinde gözaltında tutulmuştu.

Geçtiğimiz günlerde çok sayıda prens ve bakanı serbest bırakan Suudi yönetimi, konuya ilişkin değerlendirme açıklması yaptı.

Suudi Arabistan yönetiminden yapılan açıklamada, gözaltındaki 381 kişinin 325’inin serbest bırakıldığı, 56 kişinin de halen tutuklu bulunduğu belirtilirken, Prens, bakan, üst düzey yetkili ve iş adamlarından oluşan tutukluların serbest kalmaları karşılığı servetlerinin bir bölümünü vermelerine dair anlaşmalara varıldığı açıklandı.

Suud Başsavcısı Suud el Mojeb tarafından yapılan açıklamada, gözaltındaki kişilerden 106 milyar dolar gelir elde edildiği belirtildi.

ABD ile el ele vererek muhalfleri “yolsuzluk” adı altında yapılan operasyonlarla gözaltına alınan prens, bakan ve üst düzey yetkililere, servetlerinin önemli bir miktarını paylaşarak serbest kalabilecekleri seçeneği sunulmuştu.

Haraç kesilen isimler serbest kalmak için bu bedelleri ödemeyi kabul ederken, bu paraların Suriye’den Yemen’e Orta Doğu’yu karıştıran Suudi operasyonları finanse edilirken rekor düzeye varan Suudi bütçe açığının kapanmasında kullanıldığı belirtildi.

Suudi Arabistan’ın en büyük medya patronu olan Prens Valid bin Talal da tutuklular arasındaydı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.