‘Suudi Arabistan’ın Tavrındaki Değişiklik Memnuniyet Verici’

  • 30 Nisan 2021
  • 847 kez görüntülendi.
‘Suudi Arabistan’ın Tavrındaki Değişiklik Memnuniyet Verici’

İran, Suudi Veliaht Prensi’nin “Tahran ile iyi ilişki kurmak istediklerine” dair açıklamasını olumlu karşıladı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade “Bölgesel barış, istikrar ve kalkınmaya katkı sağlamak için yeni bir işbirliği dönemine girebilir” diye konuştu.

Hatibzade, “Yapıcı görüşmeler ve diyalog eksenli yöntemle, bölgenin ve İslam dünyasının iki önemli ülkesi olan İran ve Arabistan’ın ihtilafları geride bırakarak bölgesel barış, istikrar ve gelişme için işbirliğinde yeni bir döneme girebilir.” dedi.

Hatibzade, “Bölgenin ve İslam dünyasının bu iki önemli ülkesi, yapıcı görüşler ve diyalog ekseninde ihtilaflarını geride bırakarak bölgesel barış, istikrar ve kalkınmaya katkı sağlamak için yeni bir işbirliği dönemine girebilir.” ifadelerini kullandı.

İran’ın Basra Körfezi’ndeki ülkelerle iş birliğine yönelik sunduğu Hürmüz Barış Girişimi’ne işaret eden Hatibzade, ülkesinin Körfez bölgesinde diyalog ve işbirliği için önerilerde bulunduğunu ve Suudi Arabistan’ın tavrındaki değişikliği memnuniyetle karşıladıklarını vurguladı.

Dışişleri bakanlığı sözcüsü ayrıca rahmet ve mağfiret ayı mübarek Ramazan ayının İslami toplumda dayanışmanın sağlanması, bölgede savaş, avarelik ve güvensizliğin giderilmesi ayı olmasını da temenni etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.