Suudi Rejimi Ekonomik Krizle Boğuşuyor

  • 10 Mayıs 2016
  • 770 kez görüntülendi.
Suudi Rejimi Ekonomik Krizle Boğuşuyor

Petrol fiyatlarının düşmesi, ekonomisi petrole dayalı ülkeleri etkilemeye devam ediyor. Dünyanın en önemli petrol ekonomisi olan sahip olduğu rezervlerle 90 yıl petrol gelirlerini sürdüreceği tahmin edilen Suudi Arabistan’ın da petrol fiyatlarının gerilemesiyle kriz yaşayacağı konuşuluyor.

CNNMoney’nin haberine göre iki yıl önce olası petrol kriziyle ilgili yatırımcıları uyaran PointState Capital CEO’su Zach Schreiber, Suudi Arabistan’da finansal krizin baş gösterdiğini söyledi.

Petrol fiyatları 100 dolar iken krizi haber verip, doğru öngörüsü sonucunda şirketine 1 milyar dolar kazandırmayı başaran Schreiber’ın tahmin ettiği gibi petrol, geçtiğimiz şubat ayında 26 dolara kadar geriledi ve petrol üreticisi ülkelerin başını ağrıttı. Suudi Arabistan bu durumun sonucunda harcamalarında kesintiye gitmeye başladı ve 21 yıldır görevde olan petrol bakanı Ali Naimi’yi kovdu.

Schreiber’e göre durum giderek kötüleşecek. Suudi Arabistan’ın duvara çarpmasına 2-3 yıl var diyen Schreiber, Suudi Arabistan’ın yapısal olarak iflas edeceğini aktardı. Suudi Arabistan’ın çifte tehditle yüz yüze olduğunu aktaran Schreiber yüksek harcama taahhütleri ile ucuz petrolün ülkenin yüksek borçlarla uğraşmak zorunda kalacağının altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.