Suudi Rejimi El- Musevvere Köyünü Tamamen Yıktı

  • 05 Eylül 2017
  • 1.006 kez görüntülendi.
Suudi Rejimi El- Musevvere Köyünü Tamamen Yıktı

Suudi Arabistan’ın Doğu Bölgesinin Belediyesi, el-Avamiye eyaletinde yer alan Şeyh Nemr’in doğum yeri olan el-Musevvere köyündeki zarar verici eylemlerini durdurdu. Bu karar aslında söz konusu Şii köyündeki kalkınma senaryosunu uygulamak için alınmıştır.

Doğu Bölgesi Belediyesi Genel İlişkiler Müdürü Muhammed bin Abdul Aziz es’Seyfan, el-Musevvere köyünün 448 yerleşim birimine sahip olduğunu, tüm evlerin iki yıl önce başlamış olan kalkınma projesinin uygulanması amacıyla yıkıldığını bildirdi.

Suudi yetkililer Şehit Şeyh Nemr’in doğum yeri olan el-Musevvere köyünün eski halinden çıkıp, bölgede gerçekleşen kalkınma projesine uyumlu olması bahanesiyle bu köyü yıktılar.

Kalkınma projesinin uygulanacağı alan 124 bin metre kare olmasına rağmen, el-Musevvere köyünün alanı 188 bin metre karedir.

Şeyh Nemr’in şehadetinin ardından Suudi Arabistan’ın Katif kentindeki itirazlar git gide büyüdü. El-Musevvere köyü Şeyh Nemr’in de doğum yeri olduğundan dolayı itirazların merkezi haline gelmişti ve bundan dolayı Suudi güçler söz konusu köyde birçok ara sokak olduğundan dolayı itirazcıları takip edemiyordu. İtirazların başladığı dönemde Suudi yetkililer söz konusu köyün yıkılması gerektiğini söylemişti.

El-Musevver köyü Arabistan’ın doğusunda direnişin bir sembolü haline dönüştü. Söz konusu köyde yüz yılı aşkın bir geçmişe sahip olan evler, Suudiler’in zulümlerine itiraz eden halkın saklanıp güvenlik güçlerinin takibinden kurtulmalarına yardımcı oluyordu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.