Suudi rejimi ile işgal rejimi İsrail arasındaki ilişkiler her geçen gün daha fazla su yüzüne çıkıyor

  • 23 Ağustos 2016
  • 726 kez görüntülendi.
Suudi rejimi ile işgal rejimi İsrail arasındaki ilişkiler her geçen gün daha fazla su yüzüne çıkıyor

Suudi rejimi ile işgal rejimi İsraeil arasındaki ilişkiler her geçen gün daha fazla su yüzüne çıkıyor. Suudi rejiminin İsrail ile ilişkilerinin kurulması mimarı eski Arabistan istihbarat yetkili tekrar İsrail’e gitme hazırlığında.

Suudi rejiminin İstihbaerat teşkilatı eski üst düzey yetkililerinden Enver Işki Amerikan Hafington Post gazetesine verdiği demecinde İsrail’e gitmek için gerekli planlamalar içinde olduğunu ve hedefinin Arabistanla İsrail arasında su geçirmez bir ilişki kurmak olduğunu bildirdi.

Suud’un İsrail’le diplomatik ilişkilerinin koordinasyonundan sorumlu olan ve Suud hanedanlığına yakınlığıyla bilinen Cidde’deki Ortadoğu Araştırmaları Merkezi başkanı emekli general ve danışman Enver Işki, geçtiğimiz ay beraberindeki bir heyetle İsrail’e gitmiş ve birtakım görüşmeler gerçekleştirmişti.

Tunus’un önde gelen haber sitelerinden Rai Tunisia’nın ve Genel Yayın Yönetmenliğini Abdulbari Atvan’ın yaptığı Rai El-Youm Gazetesi’nin verdiği haberlere göre; İsrail’in “sol” partilerinden Meretz milletvekili İsavi Ferih, Siyonist Rejim’in resmi radyosuna verdiği röportajda, İsrail’in bir heyet oluşturarak Suudi Arabistan ziyaretine hazırlandığını ve oluşturulacak heyette milletvekillerinin de yer alacağını ifade etti.

Ferih, röportajda ayrıca İsrail’e giden Suudi Arabistan yetkililerinin İsrail muhalefetiyle de görüştüğünü ve ilişkilerin normalleşmesi arzularını dile getirdiklerini de söyledi.

Işki, daha öne i24 kanalındaki bir söyleşisinde; “Araplar daha önce İsrail’i Filistin toprakların atabileceklerini düşünüyor veya istiyorlardı; fakat İsrail artık dünya üzerindeki bir hakikat. Bu yüzden Suudi Arabistan, İsrail’in ve Arap Devletlerinin beraber yaşayabilmesini istiyor” ifadelerini kullanmıştı.

“Suudi Arabistan’da bile yönetim değişti ve yeni hükümet barış sağlanması hususunda sizlere kararlı olduğunun sinyallerini veriyor. Bizim İsrail’le ortak çıkarlarımız var ve ortak düşmanlarımızı kolaylıkla belirleyebiliriz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.