Suudi rejimi ve ona bağlı televizyonlar Irak’ta fitne peşindeler

  • 11 Şubat 2017
  • 1.216 kez görüntülendi.
Suudi rejimi ve ona bağlı televizyonlar Irak’ta fitne peşindeler

Iraklı kaynaklar, Suudi Arabistan rejimi ile devrik Baas partisine ait unsurların, fitneci kanallar ve televizyonlarla yakın ilişki kurarak Irak’ta Şii ve Sünni müslümanlar arasında mezhep düşmanlığı çıkarmak yönünde yoğun faaliyet içinde olduklarını bildirdiler.

İRNA’nın bugün Kenuz Medya isimli Iraklı internet sitesinden naklen verdiği habere göre, Suudi rejiminin direkt desteği ile faaliyet gösteren eş-Şarkıyye televizyonu, Irak’ta müslümanlar ve halk kitleleri içerisinde yeni fitne ve bölücülük yaratma yönünde çaba harcamaktadır.

Son dönemde Ürdün’e gizli bir ziyarette bulunan eş-Şarkıyye televizyonu müdürü Saad el-Bazzaz Ürdün’de Arabistan istihbarat ve güvenlik örgütü başkanı Halit Hamdun’un da katıldığı özel bir oturumda Saddam’ın kızı Rağed ile gizli bir toplantı düzenleyerek, Irak halkına yönelik yeni bir mezhebi fitnecilik ve komplo hazırlamaya çalışmışlardır.

Öte yandan Irak er-Rafidin bankası Irak finans alanında bir takım kuşkulu eylemlerin yapıldığını bildirerek 2014 yılı başlarında Suudi rejiminin Irak’taki elçiliğine mensup birisi tarafından eş-Şarkıyye televizyonu müdürü adına 54 bin dolarlık bir çekin verildiğini ve paranın bankadan çekildiğini bildirdi.

Saad el-Bazzaz, İngiliz uyruğunda olup eş-Şarkıyye medyası ile ez-zaman gazetesi şirketinin sahibidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.