Suudi Rejimin Yemen’e Saldırıları Devam Ediyor

  • 02 Şubat 2018
  • 913 kez görüntülendi.
Suudi Rejimin Yemen’e Saldırıları Devam Ediyor

 El Meyadin’in haberine göre, Yemen krizi boyunca şimdiye dek herhangi bir olayın meydana glmediği “El Muhre” vilayetinde ağır çatışmalar meydana geldi. Edinilen bilgilere göre “El Kaide”ye bağlı bazı silahlı şahıslar bölgede bulunan bir güvenlik kontrol noktasına saldırdı.

Bu olaydan birkaç saat önce de Suudi Arabistan’a mensup askeri güçler Yemen’in doğusunda bulunan bu vilayete yerleşmeye başlamıştı; Suudiler uzun zamandan beri Umman ile ortak sınırı olan bu bölgeden Ensarullah Hareketi’ne silah sevkiyatı yapıldığını idda ediyordu.

Sözü geçen gelişmelerle eş zamanlı olarak, ordunun füze birlikleri ile halk gönüllüleri, eski Cumhurbaşkanı Hadi’ye mensup güçlerin bulunduğu “Taez” vilayetine birer “Zilzal-1” füzesi fırlattı. Bu olaylar ise Suudi savaş uçaklarının yaptığı ağır bombardıman saldırısına rağmen gerçekleşti.

Bölgede bulunan bir askeri yetkilinin aktardığı bilgilerin doğrultusunda, Suudilerin “Necran” saldırısı da başarısız kaldı. Suudi Arabistan’ın bu çatışmada kullandığı helikopterlerle savaş uçakları vasıtasıyla yapılan saldırılara Yemenli güçler tarafından ağır şekilde karşılık verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.