Suudi Rejiminden İtiraf

  • 04 Nisan 2017
  • 1.275 kez görüntülendi.
Suudi Rejiminden İtiraf

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Danışmanı, Riyad’ın Yemen’e yönelik ekonomik ambargo ve bu ülkede birçok sivilin ölümüyle sonuçlanan misketli saldırılarını savundu.

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Danışmanı Ahmet Asiri, BBC TV kanalına verdiği mülakatta, Riyad’ın Yemen’de yasak silah kullanmasını haklı çıkartmaya çalıştığı açıklamada, misket bombanın kimyasal silah olmadığını, dünyadaki bütün ülkelerin hava kuvvetlerinin kullandığını ve askeri kabiliyetlerinin bir bölümünü teşkil ettiğini ifade etti.

Asiri, Yemen’deki savaşın başından beri, İngiltere’nin Suudi Arabistan’a en az 3 milyar Paund değerinde silah sattığını ve gelinen noktada İngiliz hükümetinin uluslararası örgütlerin artan baskısı altında olduğuna dair bir soru üzerine de, Suudi Arabistan’ın İngiltere ile silah anlaşmaları imzaladığını ve ödediği paraların İngiltere’nin ekonomisine karıştığını, İngiltere’nin silah satışını durdurması halinde, Riyad’ın başka ülkelerden silahını tedarik edeceğini belirtti.

Asiri, gıda ve yakıt taşıyan ve binlerce Yemenli insanın hayatını kurtarabilecek konteynerlerin geri gönderilmesiyle ilgili olarak da, Suudi Arabistan’ın Yemen’in güçlenmesini istemediğini vurguladı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.