Suudi Rejiminin Kahpe Saldırısına Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

  • 10 Ekim 2016
  • 954 kez görüntülendi.
Suudi Rejiminin Kahpe Saldırısına Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Suudi Arabistan’ın Yemen’in başkenti Sana’da yüzlerce kişinin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan kanlı saldırısına yönelik Irak ve Suriye Dışişleri bakanlıklarından sert tepki geldi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Suudi koalisyonun Yemen’de bir matem merasimine düzenlediği ve 900 kişinin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı kınadı.

Irak Dışişleri Bakanlığı ve siyasi grupları da yaptığı sert açıklamalarda, Al-i Suud rejiminin Yemen halkına karşı cinayetini kınayarak, uluslararası camiadan bu konuyu takip ederek, tekrarlanmasına engel olmasını istediler.

Irak Yüksek İslam Meclisi, ed-Davet Partisi, Bedir Teşkilatı, Halk Güçleri Komutanlığı da uluslararası camiadan Yemen’de cinayet işleyenlerin yargılamasını istedi.

BM’nin Yemen Temsilcisi “İsmail Valed Şeyh Ahmet” de, Yemen halkının katliam edilmesini kınayarak, bu tür cinayetlerin uluslararası kurallara aykırı olduğunu belirtti.

Filistin direniş grupları ittifakı da bir açıklama yaparak, Suudi Arabistan’ın Sana’da işlediği cinayeti kınadı.

Lübnan Ehl-i Sünnet alimleri de Suudi rejimin Yemen’in başkenti Sana’daki korkunç cinayetini kınayarak, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği’nden bu bağlamda tavır ortaya koymasını istedi.

Uluslararası Direniş Alimleri Birliği Başkanı Şeyh “Mahir Hamud” da, Suudi Arabistan’ın Sana’daki katliamın bedelini ödeyeceğini ve masum insanların kanının yerde kalmayacağını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.