Suudi Savaş Uçaklarının Saldırısında Yemenli 5 Çocuk Şehit Oldu

  • 24 Aralık 2017
  • 971 kez görüntülendi.
Suudi Savaş Uçaklarının Saldırısında Yemenli 5 Çocuk Şehit Oldu

İşgalci Suudi Koalisyonu savaş uçaklarının Sana’da bir yerleşim bölgesinde düzenlediği saldırıda 5 çocuk şehit oldu.

İşgalci Suudi Koalisyonunun Sana’nın Erheb bölgesinde düzenlediği saldırıların ardından 5 Yemenli çocuk şehit oldu.

Buna karşılık olarak, ordu ve Yemen halk güçlerinin Taiz’in Muze bölgesinin kuzeyine düzenlediği askeri operasyonun ardından, Yemen’in istifa eden Cumhurbaşkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi’ye bağlı güçlerden onlarca kişi öldürüldü.

Öte yandan, işgalci Suudi Koalisyonu savaş uçakları Saada’da bulunan Ghamer ve Menbeh bölgesindeki Al-i Şeyh ve El-Ghur beldelerini bombaladı.

İşgal kuvvetlerinin savaş uçakları aynı zamanda, El-Cevf eyaletindeki El-Şuuf ve Khabeş bölgelerini de saldırılarının hedefi kıldı.

Suudi Arabistan bazı bölge Arap ülkelerinin Koalisyonu ile birlikte Yemen’in istifa eden Cumhurbaşkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi’yi yeniden iktidara getirmek için 26 Mart 2015’ten itibaren Yemen’e karşı savaş başlattı ama bu saldırıların Suudi Rejimi için, Yemen’in tahrip olması ve on binlerce masum insanın öldürülmesinden başka bir sonucu olmadı.

Yemen Bağımsız Gelişim ve İnsan Hakları Merkezi geçen hafta Salı günü yayınladığı raporda şu açıklamalarda bulunmuştu: ‘Bin gün boyunca Amerika ve Arabistan’ın ortak olarak düzenlediği saldırılarda Yemen’de yaralanan ve şehit olan sivillerin sayısı 35 bin 415 kişiye ulaşmıştır.’

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.