Suudi Yargıç Ülkenin Kanunlarını Tağuti Kanunlar Olarak Nitelendirdi

  • 08 Nisan 2016
  • 763 kez görüntülendi.
Suudi Yargıç Ülkenin Kanunlarını Tağuti Kanunlar Olarak Nitelendirdi

Arabistan’da yayınlanan ‘Külliyat el- Kanun ve’l Hükm-i bi Gıyr-i Ma Enzel Allah (Allah’ın indirdiği dışındaki genel hukuk ve yönetim) kitabının yayınlanmasıyla birlikte, ülkede birkaç gün önce geniş tartışmalar başladı. Bu yargıç, Suudi Arabistan Krallığındaki genel hukukun küfre bulanmış olduğunu ve aynı zamanda, bu konuda Suudi Kralın üniversitesinin öncü olduğunu söyledi.

Sosyal medyada El-Lis şehri genel mahkemesi yargıçlarından olan Meaz Bin Abdulaziz El-Mubred tarafından yazılan bu kitabın kapak resmi yayınlandı. Bu kitap aynı zamanda Fetva Komitesi daimi üyesi Şeyh Salih Bin Fevzan El-Fevzan tarafından gözden geçirildi. Suudi Bilim Adamları Kurulu üyesi Şeyh Abdurrahman El-Berrak’ta kitabın incelemesini yaptı.

Bu konu hakkında Suudi Arabistan gazetelerinden Okaz şunları yazdı:“Bu kitabın yazarı, Arabistan üniversitelerinin, devlet yasaları eğitiminde, tağut düşüncelerini yaydığını ve bu üniversitelerin başında da Suudi Kralın üniversitesinin geldiğini söylüyor. Yazar, Suudi üniversitelerinde verilen eğitimin gayri ilahi kanunları yaydığını ve bunun Allah’a karşı şirk olduğunu belirterek, buna sebep olanları münafık olarak adlandırıyor.”

El-Mubred bu kitapta, ülkede üniversitelerde öğretilen hukuk sistemini yasadışı bir külliyata benzeterek, diğer İslam ülkelerinde öğretilen hukukla çelişkili olduğunu belirtti. El- Mubred, ülkedeki bu kanunların tağut kanunlarını tamamlayıcı nitelikte olduğu ifade ederek, bu üniversitelerde hatta ilahi kanunların tağut kanundan üstün olduğuna dahi değinilmediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.