Suudilerin Hedefinde Bu Kez Alimler Var

  • 01 Ağustos 2018
  • 1.879 kez görüntülendi.
Suudilerin Hedefinde Bu Kez Alimler Var

Suudi Arabistan’da Veliaht Muhammed bin Selman’ın ülkeye Ilımlı İslam’ı getireceğini açıklamasını eleştiren alimleri tek tek tutuklanmaya devam ediyor. Bin Selman’ın Ilımlı İslam projesini eleştiren İslam alimleri susturulmaya çalışılıyor.

Geçtiğimiz günlerde Suudi Aileyi eleştirdiği gerekçesiyle Suudi Arabistan’ın önde gelen âlimlerinden Sefer bin Abdurrahman el-Havali’yi tutuklanmıştı. Suudi rejim, şimdi de hocaların susturulmasına karşı çıkan başka bir önemli Suudi alimini daha tutukladı.

Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ın kontrolündeki Suudi Arabistan  yönetiminin hedefinde bu sefer, Suudi rejimin yaptığı reformları kabul etmedikleri veya eleştirdikleri için alimlerin tutuklanmasını veya susturulmasını eleştiren Abdulaziz El Fevzan’ı tutukladı.

Suudi Arabistan’da açıkladıkları veya yazdıkları fikirleri yüzünden tutuklananlar hakkında bilgi verme amaçlı kurulan ‘Mu’tekalu r-R’ey(Fikir Tutukluları)’ hesabının Twitter’dan paylaştığı bir mesajda, “Suudi yetkililerinin, Yüksek Yargı Enstitüsü bölümünde öğretim görevlisi olan Prof. Abdulaziz El Fevzan’ı tutukladığı teyit edildi” ifadelerine yer verildi.

Arap basınında konuyla ilgili yer alan haberlere göre, Suudi alim El Fevzan, Suudi Arabistan’daki reformlara karşı çıkan alimlerin baskı altında tutulması ve tutuklanarak susturulmasına karşı çıkan görüşlerini sosyal medya üzerinden paylaşmasından sonra tutuklandığı ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.