Suud’un Bağdat elçisine yönelik terör girişimine yalanlama

  • 23 Ağustos 2016
  • 1.052 kez görüntülendi.
Suud’un Bağdat elçisine yönelik terör girişimine yalanlama

Irak Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan’ın Bağdat Büyükelçisi’nin İran tarafından öldürülmek istendiği yolunda çıkan haberlerin tamamen asılsız olduğunu bildirdi.

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmet Cemal dün (Pazartesi) bu konuda yaptığı yazılı açıklamada, Suudi Arabistan’ın Bağdat Büyükelçisi Semir Sübhan’a yönelik her hangi bir saldırının düzenlediğine dair çıkan haberleri yalanlayarak, şimdiye kadar Irak güvenlik güçleri tarafından söz konusu elçiye bir uyarıda bulunmadığını ve söz konusu kişinin can güvenliği yönünde hiçbir tehdidin mevcut olmadığını belirtti.

Sübhan dün, güvenlik güçlerini, İran taraftarı güçlerin kendisine yönelik suikast planı hakkında bilgilendirdiğini ileri sürmüştü, ancak Irak İçişleri Bakanlığı, bunun gerçek dışı olduğunu belirtti.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü bu gibi asılsız haberlerin yayınlanmasındaki asıl amacın Bağdat-Riyad ilişkilerinin bozulmak istenmesi olduğunu söyledi.

Şarkul-Evsat gazetesi ,  “Ketaib Horasan” ve “Ebul-Fadl-ıl Abbas” gruplarının Suudi Arabistan Büyükelçisi’ne taşıyan zırhlı aracı, RPG ile hedef almayı planladığını ileri sürmüştü.

Suudi rejiminin Bağdat Elçisi Semir Süphan’ın sürekli olarak Irak’ın içişlerine müdahaleci açıklama ve girişimleri Irak içinde ciddi rahatsızlıklara yol açmış, özellikle Irak meclis üyelerinin sert tepkisine sebep olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.