Tahran Cuma İmamı Hüccetül İslam Hac Aliekberi: Hürmüz Boğazı işgalcilerin mezarlığı olarak kalacak

  • 21 Haziran 2019
  • 875 kez görüntülendi.
Tahran Cuma İmamı Hüccetül İslam Hac Aliekberi: Hürmüz Boğazı işgalcilerin mezarlığı olarak kalacak

Bu haftaki Tahran Cuma Namazı, Hüccetül İslam Hac Aliekberi’nin imamlığında eda edildi. Cuma Namazı hutpelerinde konuşan Hüccetül İslam Hac Aliekberi, gündemdeki son gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.

Hüccetül İslam Hac Aliekberi, İran hava sahası ihlali nedeniyle düşürülen ABD’ye ait “RQ-4A Global Hawk” tipi İHA’ya ilişkin, “Olay şöyle gerçekleşti: Radara yakalanmayan ve en ileri teknoloji düzeyinde olan bir casus İHA’sı Hürmüz Boğazı bölgesinde gizli bir şekilde hava sahamıza girmesiyle Devrim Muhafızları tarafından düşürüldü.” dedi.

“Olaydan şaşakalan Beyaz Saray konuyu ilk önce reddetti ve sonra doğruladı; daha sonra da uluslararası hava sahasında olduğunu iddia etti.” ifadesini kullanan Hüccetül İslam Hac Aliekberi, sözlerine şöyle devam etti:

“Trump olağanüstü bir toplantı yaptı ve burada mizahi sözler öne sürerek, İHA’larının uluslararası hava sahasında uçtuğunu iddia etti. Demek ki onlar bilgi ve coğrafya açısında çok zayıf. Hürmüz Boğazı ülkemize aittir ve her zaman işgalcilerin mezarlığı olarak kalacaktır.”

Hüccetül İslam Hac Aliekberi, İran Silahlı Kuvvetleri’nin gizli işler yapmadığını ve eylemlerini açık bir şekilde yerine getirdiğini kaydederek, “Bunun tersine Amerikalılar gizli işler çeviriyorlar; havada ve denizde korsanlık yapıyorlar. Son günlerde de petrol tanklerini vurarak yaptıklarını gizlediler.” değerlendirmesinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.