Tahran Cuma İmamı: Yetkililer saraylarda değil, gelip halkla bir arada yaşamalı

  • 09 Şubat 2018
  • 954 kez görüntülendi.
Tahran Cuma İmamı: Yetkililer saraylarda değil, gelip halkla bir arada yaşamalı

Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Hüccet’ül İslam Kazım Sıddıki, İran halkının devrim öncesinde kötü ekonomik koşullarında yaşamayı tecrübe ettiğini açıklayarak, “Millet kültür açısından dinin tamamen hükümet dışında kalıp nüfuzunun sıfıra indiği inancına varmıştı. Bağımsızlık açısından da Şah, yabancıların kulundan öteye gidip onların bizzat aracı haline gelerek tam anlamıyla birer kukla olmuştu” ifadelerinde bulundu.

Hüccet’ül İslam Sıddıki sözlerine şunları da ekledi: İslam İnkılabı’nın en büyük kazanımı ise yeni bir hükümet olgusu olarak tek bir kişiye dayanmadan Allah, kanun ve ahlakın hükümeti olduğunu tüm dünyaya göstermiş olmasıydı ve günümüzde de bu hükümetten daha iyisini bulunamaz.

Halkı daha iyi tanımayı tavsiye eden geçici Cuma namazı Hatibi ilaveten şöyle dedi: bizim milletimiz 11 Şubat’ı ortaya çıkararak 8 sene boyunca kutsal Savunma döneminde Doğu ve batının karşısında direnip 2009 fitnesinin karşısında da dimdik duran ve tabii ki son kargaşalarda sokaklara inen insanlardı.

Hüccet’ül İslam Kazım Sıddıki, son olarak, “Yetkililerimiz milletten daha üstün olduklarını düşünerek saraylarda değil, gelip halkla bir arada yaşamaları lazım. Fedailer, gaziler ve şehit aileleriyle sık görüşmeliler zira bunlar devrimin yolunda kanlarını canlarını ortaya koydu” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.