Tahran Cuma Namazı Hatibi: Devrim Muhafızları füzeleri, bölgesel ve bölge dışı düşmanlar için uyarıdır

  • 14 Eylül 2018
  • 1.224 kez görüntülendi.
Tahran Cuma Namazı Hatibi: Devrim Muhafızları füzeleri, bölgesel ve bölge dışı düşmanlar için uyarıdır

Tahran Cuma Namazı Hatibi, Devrim Muhafızları’nın Irak’ın Kürdistan bölgesinde bir terör örgütünün yöneticilerinin katıldığı toplantı yerine füzeli saldırısına işaretle, bu girişimin İran’ın istihbarat gücünü dünyaya gösterdiğini ve bölgesel ve bölge dışı düşmanlar için ciddi bir uyarı sayıldığını vurguladı.

Tahran Cuma Namazı Hatibi Hüccetül-İslam Kazım Sıddıyki cuma namazı hutbelerinde, savaş ve yaptırımdan korkmanın Aşura kültürüne ters düştüğüne işaretle, İran milletinin 40 yıldır Aşura yolunda olup, güçler karşısında durarak, onları yendiğini vurguladı.

Tahran Cuma Namazı Hatibi, İran’ın tıp, nano, savunma ve sanayi alanındaki ilerlemelerine işaretle, 8 yıllık dayatma savaşını direniş ile geride bırakan milletinin birkaç günlük ekonomik sorunu kendi için kriz olarak görmediğini ve bunu aşacağını vurguladı.

Hüccetül-İslam Sıddıyki ayrıca Irak’taki son olaylar ve İran’ın Basra Başkonsolosluğu’na saldırıya işaretle, Irak’ta Amerikan-Suudi fitnesinin asla İran ile Irak milletleri arasındaki birliği yok edemeyeceğini söyledi.

İdlip konusunda da dikkat çeken Tahran Cuma Namazı Hatibi, İdlip’in Suriye’deki teröristlerin son kalesi sayıldığını ve Amerika’nın bahanelerinin Suriye ve direniş güçlerinin zaferine engel olmayacağını vurguladı.

İbrahim Zakzaki hakkında Nijerya mahkemesinin verdiği serbest bırakılma kararı hakkında ise Tahran Cuma Namazı Hatibi, bu ülke yönetimine Şii liderin serbest bırakılmasına engel olmamasını tavsiye etti.

Azerbaycan Cumhuriyeti’nde Muharrem ayında İmam Hüseyin -as- için matem tutanların grup halinde hareketinin yasaklanmasını esef verici olarak niteleyen Tahran Cuma Namazı Hatibi, bu ülke hükümetine Hüseyni matemcilerine mani olmamasını çünkü Azerbaycan halkının İmam Hüseyin -as-ın aşıkı olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.