Tahran Cuma Namazı Hatibi: Ehl-i Sünnet ve Şiiler birleşerek, İslamın ortak düşmanlarına karşı durmaları gerek

  • 01 Aralık 2017
  • 990 kez görüntülendi.
Tahran Cuma Namazı Hatibi: Ehl-i Sünnet ve Şiiler birleşerek, İslamın ortak düşmanlarına karşı durmaları gerek

Tahran Cuma Namazı Hatibi, Vahdet Haftası ve Yüce İslam Peygamberi Hazeret-i Muhammed -saa-nın kutlu doğum gününü kutlayarak, Ehl-i Sünnet ve Şiilerin birleşerek, İslam dünyasının ortak düşmanlarına karşı durmaları gerektiğinin altını çizdi.

Tahran Cuma Namazı Hatibi Muhammed Ali Muvehhedi Kermani bu haftaki Tahran Cuma Namazı hutbelerinde, Şiiler ve Ehl-i Sünnet’in düşmana aldanmamaları gerektiğini belirterek, İslam ümmetinin birleşmesi halinde, düşmanın onlara darbe vuramayacağını ifade etti.

Ayetullah Muvehhedi Kermani, Eyl-i Beyt -as-ın Ehl-i Sünnet ve Şiiler arasında birlik ekseni olduğunu belirterek, bazı İslam hükümetlerinin oyuna geldikleri için İslam dünyasının birleşmesine engel olduklarını kaydetti.

Tahran Cuma Namazı Hatibi ayrıca, bölgede terör örgütü IŞİD’in yok edilmesini ilahi bir vaat olarak niteleyip, Allah’ın vaadine göre, batılın yok olmaya mahkum olduğu, hakkın kalıcı olduğunu ifade etti.

Tahran Cuma Namazı Hatibi, ABD için mercilik, Lübnan Hizbullahı, İslam ve İran’ın gücünün ortaya konulması gerektiğini belirterek, düşmanın komplolarından gafil olmamak gerektiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.