Tahran Cuma Namazı Hatibi’nden Arabistan’a: Büyük bir tokat yiyeceksiniz

  • 10 Kasım 2017
  • 1.037 kez görüntülendi.
Tahran Cuma Namazı Hatibi’nden Arabistan’a: Büyük bir tokat yiyeceksiniz

Saad Hariri’nin istifasını değerlendiren Ayetullah Hatemi, Suudi Arabistan’ın yaptığı son girişimiyle başka bir ülkenin içişlerine açık şekilde karıştığını bildirdi.

Tahran Cuma Namazı’nda konuşan Ayetullah Ahmed Hatemi, Irak Kürdistanı’ndaki başarısız referanduma işaret ederek, “Bölgede yeni bir İsrail’in oluşumu yönünde yapılan bu referandum, büyük bir komploydu ve ülkemizle Irak yetkilileri IKBY Başkanı’nı bu konuda defalarca uyardılar. Ancak o yine inatçılık yaparak referandumu gerçekleştirdi ki sonunda da İsrail ile ABD’nin zemininde oynadığının farkına vardı. Gündelik 35 bin varil petrol üretimi kapasitesine sahip Kerkük’ü yeniden ele geçiren Irak halkına selamlar olsun. IKBY’nin yeni sorumlularına da eski tecrübelerden yararalanarak ABD ile Siyonistlerin oyununa gelmemelerini tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

Tahran geçici Cuma Namazı Hatibi sözlerine şunları da ekledi: Allah’ın yardımıyla DEAŞ’ın Irak ve Suriye’deki ömrü sona erdi. Tüm dünya, İran, merciliğin fetvası, Suriye ve Irak’ın halkıyla devletlerini bundan dolayı takdir etmeli. Biz de hac Kasım Süleymani’yi görevini en iyi şekilde yerine getirdiği için takdir etmeliyiz. Halbuki Batı’nın DEAŞ karşıtı ittifakı tamamen birer yalandan ibaretti, İran onlara karşı mücadele etmeseydi, Tahran sokaklarında teröristlerle yüzleşmek mecburiyetinde kalacaktık. Günümüzde ulaşılan başarılar ise İslam İnkılabı Rehberi’nin tedbirleri sonucu ortaya çıkmıştır.

Saad Hariri’nin istifasına da değinen Ayetullah Hatemi, “Suudi Arabistan yaptığı son girişimiyle başka bir ülkenin içişlerine açık şekilde karışmaktadır. Bu rejim başka bir ülkenin Başbakanı’nı istifa etmeye zorlamıştır; tabii ki Hariri de Arabistan’a giderek ne kadar sefil olduğunu gösterdi. Suudiler, karışık bir Lübnan’ın ortaya çıkmasını amaçlıyor. Al Suud rejiminin Suriye, Irak, Lübnan ve Yemen dahil bölgedeki tüm cinayetlerde parmağı var, ancak Lübnan konusundaki komplolarının boşa çıkmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Hütpelerin sonunda Suudi Arabistan Veliahtı’nın İran karşıtı tehditlerine de işaret eden geçici Hatip, şöyle dedi: Siz kendiniz Yemen, Irak ve Suriye’yi kana buladığınızdan dolayı utanç duymalısınız. Böylesi çocukça söylemleri dile getirmeyi bırakın yoksa yerinizden kalkmayacağınıza neden olacak büyük bir tokat yiyeceksiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.