Tahran Cuma Namazı İmamı Ayetullah Hatemi: ABD İle Asla İlişki Kurmayacağız

  • 20 Temmuz 2018
  • 1.481 kez görüntülendi.
Tahran Cuma Namazı İmamı Ayetullah Hatemi: ABD İle Asla İlişki Kurmayacağız

Hazeti İmam Hamanei’nin geçen hafta kabine üyeleri ve ardından Hac ve Ziyaret Kurumu yetkilileriyle yaptığı önemli görüşmelere değinen geçici Tahran Cuma Namazı Hatibi Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi, “İnkılap Liderimiz ABD gibi ülkeler hariç İran’ın Batı ve Doğu ile ilişkilerinin eskisinden daha çok geliştirilmesine vurgu yaparak diplomasi sisteminin hedeflendirilmiş politikalarının sürdürülmesi gerektiğini istediler” ifadelerinde bulundu.

Ayetullah Hatemi sözlerine şunları da ekledi: Anayasamızın 152. Maddesi uygulanmakta olan ülkemizin diplomasisinin 6 temele dayandığını öngörüyor; bunların başında ise her türlü zorlama ile sultayı reddeden ilke yer almaktadır. Bu ilkeye göre de İran İslam Cumhuriyeti olarak ABD ile sahte Siyonist Rejim hariç tüm dünyayla ilişkide bulunmalıyız.

Cuma Namazı Hatibi konuşmalarının bir diğer kısmında, “Siyonist Rejim işgalci ve sahte bir rejimdir. ABD ile de adam olmadığı sürece ilişki kurmayacağız” açıklamalarında bulundu.

Ayetullah seyyid Ahmed Hatemi son olarak şu değerlendirmelerde bulundu: İran’ın Çin ve Hindistan ile kurduğu ekonomik münasebetler ise tamamen Anayasa’ya dayanmakta. ABD ile Avrupa bizim çıkmaza girdiğimizi fark ederlerse yaptıkları baskıyı arttırmaya çalışacaklar. Menfaatlerimiz tüm dünyayla ilişki kurmamızı gerektiriyor; bu konu ise hak yönünde uygulanan bir politika olmakla birlikte İslam Cumhuriyeti’nin resmi politikasıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.