Tahran ve Bakü arasında petrol projelerinde ortak yatırım

  • 29 Şubat 2016
  • 757 kez görüntülendi.
Tahran ve Bakü arasında petrol projelerinde ortak yatırım
İran’ın Bakü büyükelçisi Muhsin Pak Ain, İran ve Azerbaycan cumhuriyetinin petrol alanındaki bazı projelerde ortak yatırım yapacaklarını duyurdu.

İSNA ajansına göre, İran büyükelçisi, dün yaptığı açıklamada, İran Gadir Yatırım Şirketi ile Azerbaycan Cumhuriyeti SOCAR petrol şirketi arasında petrol ve gaz projelerinde ortak yatırım anlaşmasının imzalandığını söyledi.

Pak Ain, bölgede gelecek 6 ay içinde önemli gelişmelerin yaşanacağını belirterek; iki ülkenin baraj yapımı ve santral yapımında işbirliğinde bulunacağını söyledi.

İran büyükelçisi, Azerbaycan Cumhuriyetinin Sumgayt bölgesinde ortak ilaç fabrikası kurulması konusunda da bir anlaşmanın imzalandığını ve gelecek hafta İran’dan bir heyetin bu fabrikayla ilgili olarak Bakü’ye geleceğini söyledi.

İran büyük elçisi, sözkonusu fabrikanın ilk ünitesinin yapımıyla ilgili olarak önce İran ilaçlarının Azerbaycan Cumhuriyetine ihraç edileceğini ve ikinci ünitesinde de ilaç teknolojisinin Azerbaycan Cumhuriyetine intikal edileceğini ve son ünitede ise 5 yıl içinde Azerbaycan Cumhuriyetindeki fabrikada ilaç üretileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.