Tahran’da Suriye gelişmeleri masaya yatırıldı

  • 25 Ocak 2016
  • 750 kez görüntülendi.
Tahran’da Suriye gelişmeleri masaya yatırıldı
İslami İran dışişleri bakan yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran İslam Cumhuriyetinin, Suriye krizinin bizzat Suriyeli siyasi gruplar arasında görüşmeler yoluyla halledilmesi için bütün gücünü ve çabasını sürdüreceğini söyledi.

Abdullahiyan dün Tahran’da BM Lübnan temsilcisi Segrid Kaag ile görüşmesinde, Suudi rejiminin tanınmış teröristlerden bir çoğunun Suriye barış görüşmelerine katılmaları yönündeki inadının yapıcı olmadığını belirterek, teröristlerin zaten suçlu olduklarını ve bunların şimdi siyasi maske ile Suriye’nin hakimiyetinde rol almak gibi son derece sinsi bir plan içinde olduklarını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Abdullahiyan, Suudi rejiminin, Lübnan ve Suriye gerçekleri konusunda yanlış hesaplar içinde olduğunu belirterek; Birleşmiş Milletler’in de, terör rejimi İsrail’in düşmanca girişimlerini önleme konusunda ciddi olması gerektiğini söyledi.

BM Lübnan temsilcisi Kaag da, sözkonusu görüşmede, İran’ın bölge buhranlarının çözümü konusunda olumlu rolüne temasla, Lübnan’ın, bölge sorunlarından ayrı olarak ele alınmayacağını zira bölge sorunlarının Lübnan’ı da direkt etkilediğini söyledi.

Suriye sorununun çözümünün kesin olarak Lübnan’da olumlu etkilerinin olacağını belirten BM yetkilisi, İran’ın Suriye sorununun siyasi görüşmeler yoluyla çözümünde önemli rolünün olabileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.