Tahran’ın Karakas ile ekonomik ve ticari işbirliğini artırmaya vurgusu

  • 14 Kasım 2022
  • 160 kez görüntülendi.
Tahran’ın Karakas ile ekonomik ve ticari işbirliğini artırmaya vurgusu

İran ve Venezuela Ortak Ekonomik Komisyonu başkanı, Tahran ve Karakas arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin artırılması gerektiğini vurguladı.

İRNA’ya göre, Muhammedrıza Aştiyani,  dün Tahran’da iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği ortak komisyonunun 9. toplantısının açılış töreninde, bu toplantının yapılmasının önemine dikkat çekerek, ”İki ülke cumhurbaşkanlarının öncülüğünde iki ülkenin 20 yıllık kalkınma yol haritası çerçevesinde İran ve Venezuela arasındaki ilişkiler son yıllarda gelişmektedir.” dedi.

İran ve Venezüella Ortak Ekonomik Komisyonu Başkanı, İran ve Venezuela’nın iki bağımsız ülke olarak bağımsızlık, kendi kaderini belirleme hakkı, çok taraflılık ve baskıcı yaptırımlar ile mücadele ihtiyacı gibi birçok bölgesel ve uluslararası konuda yakın ve ortak tutumlara sahip oldukları, ‘yaptırımlara rağmen ikili işbirliğinin bilimsel, ekonomik, endüstriyel, tarımsal, enerji ve kültürel tüm boyutlarda genişletilmesi gerekli olduğunu söyledi.

Aştiyani, İran’ın bu büyük ekonomik etkinliğe ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu ve bunu iki ülke arasındaki stratejik ilişkileri genişletmenin yanı sıra iki ülkenin kamu ve özel sektörleri arasında çeşitli alanlarda ekonomik ve ticari işbirliğini genişletmek için bir fırsat olarak gördüğünü belirtti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.