Tahtı Revançi: Ä°ran’a yönelik silah ambargosunun uzatılması giriÅŸimi, 2231 sayılı kararnameye aykırıdır

  • 29 Nisan 2020
  • 770 kez görüntülendi.
Tahtı Revançi: Ä°ran’a yönelik silah ambargosunun uzatılması giriÅŸimi, 2231 sayılı kararnameye aykırıdır

Ä°ran’ın BM Daimi Temsilcisi Mecid Tahtı Revançi, Amerika rejiminin Ä°ran’a yönelik silah ambargosunun uzatılmasına iliÅŸkin çabalarının Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı kararnamesine aykırı olduÄŸunu belirtti.

Ä°ran’ın BM Daimi Temsilcisi Mecid Tahtı Revançi, bugün Ä°RNA’ya yaptığı açıklamada, ABD’nin nükleer anlaÅŸmaya taraf olduÄŸu iddiasının kabul edilemez ve tarihte eÅŸi benzeri olmayan komik bir iddia olduÄŸuna iÅŸaretle, ABD’nin nükleer anlaÅŸmadan çekilmek suretiyle hem 2231 sayılı kararnameyi hem de bu anlaÅŸmadaki yükümlülüklerini ihlal ettiÄŸini vurguladı.

Tahtı Revançi, BM Güvenlik Konseyi üyelerinin Ä°ran’a yönelik silah kısıtlamalarının kaldırılmasına engel olma yönündeki her hangi bir hareketin bu konseyin 2231 sayılı kararnamesine aykırı olduÄŸunu bilmeleri gerektiÄŸini söyledi.

ABD’nin Batı Asya bölgesine milyarlarca dolarlık silah satışı ve bölgede anlaÅŸmazlık çıkarma yönündeki çabalarına da dikkat çeken Tahtı Revançi, Batı Asya bölgesinin güvenliÄŸinin komÅŸu ülkelerce saÄŸlanması gerektiÄŸini, Amerikalılar’ın bölgeden çekilmesinin herkesin lehine olduÄŸunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.