Tahtrevançi: BERCAM, çok taraflılığın tek yanlılığa zaferidir

  • 19 Şubat 2016
  • 827 kez görüntülendi.
Tahtrevançi: BERCAM, çok taraflılığın tek yanlılığa zaferidir
İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı Avrupa ve Asya işlerinden sorumlu yardımcısı, Kapsamlı Ortak Eylem Planı BERCAM nükleer anlaşmasının, çok taraflılığını tek yanlılığa zaferi olduğunu söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre dışişleri bakanı yardımcısı Mecid Tahtrevançi, dün Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Fonu UNESCO’nun Paris’teki binasında dün düzenlenen Diplomasinin Dönüşü adlı uluslararası oturumda yaptığı konuşmada, BERCAM’ın çok taraflılığın, tek yanlılığa zaferi olduğunu belirterek, uluslararası alanda kazan-kazan stratejisinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Yaptırım ve baskının yenilmiş bir siyaset olduğuna değinen Tahtrevançi bu yöntemlerin uluslararası sorunların çözümüne yardım etmediğini, kullanma döneminin de sona erdiğini ifade etti.

Dışişleri bakanı Avrupa ve Asya işlerinden sorumlu yardımcısı UNESCO’nun eğitim vererek ve kültür oluşturarak, uluslararası konular ve bölgesel sorunlar, özellikle de terörizm ve radikalizmin çözümlenmesi çok yönlülük ve diyalog kültürünü yaygınlaşmasına yardımcı olabileceğini belirtti.

Mecid Tahtrevançi ayrıca İranofobia projesine de işaretle, nükleer müzakereler boyunca ve daha öncesinde bu projenin bazı ülkeler tarafından devam ettirildiğini, hatta BERCAM nükleer anlaşmasından sonra da milyonlarca dolar harcayarak devam ettirilmeye çalışıldığını, fakat bunda başarılı olamadıklarını, zira BERCAM ile birlikte bu projenin sona erdiğini söyledi.

BM’in katkıları ve UNESCO’nun ev sahipliğinde gerçekleşen günü birlik söz konusu oturumda, İran İslam Cumhuriyeti üst düzey müzakereci üyesi Mecit Tahtrevançi ve 5+1 grubunda Fransa temsilcisi Nikola Do Riviyer, nükleer müzakereler hakkındaki görüşleri ve krizlerin çözümünde diplomasinin pratik ve anlam açılarından rolü ve konumunu açıkladılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.