Taliban: ABD, Afganistan’daki herhangi bir operasyon hakkında bizi bilgilendirmeli

  • 29 Ağustos 2021
  • 1.851 kez görüntülendi.
Taliban: ABD, Afganistan’daki herhangi bir operasyon hakkında bizi bilgilendirmeli

Taliban sözcüsü, Afganistan’daki IŞİD liderlerine karşı son Pentagon operasyonuna atıfta bulunarak, ABD’nin topraklarımızda herhangi bir operasyon yapmadan önce Taliban’ı bilgilendirmesi gerektiğini söyledi.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, Reuters’e verdiği demeçte, ABD’nin Taliban’ı IŞİD Horasan Grubu hedeflerine yönelik hava saldırıları konusunda uyarması gerektiğini söyledi.

Mücahid, “İki kişinin hayatını kaybetmesine ve iki kadın ve bir çocuk dahil üç kişinin yaralanmasına neden olan ABD hava saldırıları, Afganistan’a karşı kabul edilemez  açık bir saldırıdır” dedi.

Mücahid, Taliban’ın ABD birliklerinin geri çekilmesinden kısa bir süre sonra Kabil havaalanının tam kontrolünü ele geçirmeyi ve önümüzdeki günlerde tam kabinesini açıklamayı beklediğini vurguladı.

Pentagon Cumartesi gecesi Afganistan’da ABD öncülüğündeki bir saldırıda iki önemli IŞİD liderinin öldürüldüğünü açıkladı.

Washington’ın IŞİD’e yönelik insansız hava aracı saldırısı öncesinde, Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarını Kabil havaalanının girişlerini derhal terk etmeleri konusunda uyaran bir bildiri yayınladı.

ABD Savunma Bakanlığı, IŞİD’in Afganistan’dan ayrılmakta olan ABD askerlerine ve sivillere yönelik terör tehditleri olduğunu duyurdu.

İHA saldırısından saatler önce ABD Başkanı Joe Biden, Kabil havaalanına yapılan terörist saldırının intikamını alacağını bildirmişti.

Perşembe günü Kabil havaalanında 13’ü Amerikalı 170 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını IŞİD üstlendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.