Tedavi İçin Gazze Dışına Çıkmasına İzin Verilmeyen 15 Hasta Vefat Etti

  • 30 Ağustos 2017
  • 1.040 kez görüntülendi.
Tedavi İçin Gazze Dışına Çıkmasına İzin Verilmeyen 15 Hasta Vefat Etti

Yılbaşından bu yana 15 hastanın işgal yönetiminden Gazze Şeridi dışında tedavi izni alamadığı için hayatını kaybettiği bildirildi.

El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, dün (29 Ağustos Salı) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’ndeki hastalara yönelik gayri hukuki uygulamalarının sağlık durumlarını daha da kötüleştirdiğini ve acılarını artırdığını ifade etti.

İşgal güçleri tedavi için Gazze Şeridi’nden Batı Yaka’ya, Kudüs’e ve 1948’de işgal edilen topraklara gitmek isteyen hastalara önceden izin almayı şart koşuyor.

İşgal güçleri, çoğu zaman hastalara Gazze Şeridi dışında tedavi izni vermiyor veya izin vermeyi geciktiriyor ya da hastalara ve yakınlarına şantaj aracı olarak kullanıyor.

El-Mizan Merkezi, işgal güçlerinin uygulamaları yüzünden Gazze Şeridi’nden en son iki kadın hastanın tedavi için dışarıya çıkamadıklarını ve vefat ettiklerini bildirdi.

Bildiride, işgal güçlerinin tedavi için Gazze Şeridi dışına çıkmasına izin vermediği 42 yaşındaki Kainat Mustafa Abdülvehhab Ca’rur’un Pazar günü hayatını kaybettiği ifade edildi.

El-Mizan Merkezi, 26 yaşındaki Fatin Nadir Ahmed’in de işgal güçlerince Beyt Hanun “Erez” Kapısı’ndan çıkmasına izin verilmediği için geçen hafta Çarşamba günü Gazze’deki Er-Rantisi Hastanesi’nde vefat ettiğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.