Terörist İsrail askerlerinin Filistinlileri katletme girişimleri

  • 07 Temmuz 2016
  • 856 kez görüntülendi.
Terörist İsrail askerlerinin Filistinlileri katletme girişimleri

Irkçı İsrail rejiminin askeri komutanlarından biri yaralı bir Filistinliyi Sokak ortasında idam ettiklerini itiraf. Abdulfettah Eşşerif adlı bir Filistinli genç, birkaç hafta önce Siyonist işgalci askerlerin saldırıları sonucu yaralanıp yere düştü. Siyonist askerlerden biri de yaralı gencin kafasına kasıtlı olarak kurşun sıkarak onu öldürdü.

Soykırımcı İsrail ordusunun komutanlarından Yariv Bin Azra yaptığı açıklamada yaralı Filistinli gencin askerleri tehdit edecek durumda olmadığını, bu nedenle hiçbir gerekçeyle kafasına kurşun sıkılarak öldürülmesinin meşru olmadığını söyledi. Siyonist İsrail rejimi, kamuoyunun baskıları sonucu soruşturma açıp, AbdulFettah Elşerifi şehit eden askeri mahkemeye çıkardı. Yapılan göstermelik mahkeme duruşması ardından katil asker serbest bırakıldı. Geçen aylarda da küçük yaştaki bir Filistinli kız vuruldu. Fakat onun kurtarılması için yardım etmek isteyenlere izin verilmedi ve genç kız kan kaybederek şehit düştü. Terörist ve gayri meşru İsrail rejiminin Ekim 2015 tarihinden beri şehir içi saldırıları devam etmektedir. Bu saldırılar sonucu, Kudüs İntifadası başlatıldı. Kudüs intifadası sonucu en az 225 Filistinli sivil, kadın ve çocukla genç şehit edildi. Binlerce Filistinli de yaralandı ve evleri tahrip oldu. şehit edilen Filistinli protestocuların çoğu kafasından ve göğsünden vurularak kasıtlı bir idam ve cinayete kurban gittiler.

Filistin kurtuluş teşkilatının Filistinli esirler ve serbest bırakılanlar işlerinden sorumlu komitesinin raporuna göre, Ekim ayından beri şehit edilen Filistinlilerin yüzde 85’nin aslında idam edildiklerini belirtti. Filistinli komite ayrıca, ırkçı İsrail ordusunun sadece şüphe üzerine, yargıç ile Cellat görevini üstlenerek Filistinlileri kasıtlı olarak öldürdüğünü vurguladı. Filistin kurtuluş teşkilatı bildirisinde terörist İsrail rejiminin Cenevre konvansiyonunun 27. maddesini ihlal ettiğini, bu madde uyarınca İşgalci güçlerin işgal edilen bölgelerdeki yerli halkın can ve mal güvenliğini sağlamaktan sorumlu oldukları kaydedildi.

Katil İsrail rejiminin son haftalardaki şiddet ve terör estirmesi, çok sayıda Filistinli masum İnsanın şehit düşmesine ve yaralanmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle dünya toplumu ve hatta Avrupalı ülkelerin kamuoyu, İsrail’in artan cinayetlerinden ve yayılmacı girişimlerinden endişe duymaktadırlar. Nitekim geçenlerde İsveç dış işleri bakanı, Siyonist rejim askerlerinin korkusuzca saldırıya geçip cinayet işlediklerini ve Filistinlilerin Kudüs’ü İşgal eden İsrail tarafından acımasızca idam edildiklerini söyledi. Siyonist İsrail rejimi, Filistinlilere karşı katliamları tam olarak insanlık ve savaş suçu sayılıyor. Bu nedenle İsrail rejiminin siyasi ve askeri elebaşları işledikleri bu affedilemez suçlardan dolayı yargılanıp cezalandırılmalıdırlar. Siyonist İsrail rejimi Eylül 2015 tarihinde, yasal düzenlemelerle Siyonist milis çeteler ve askerlerin ateş açma yetkisini genişletti. Buna göre, askerlere, Taş ve yakıcı maddeler atan Filistinli göstericilere ateş açma hakkı veriyor.

Terörist İsrail Güvenlik Kabinesi, işgalci güçlere yeni yetkiler veren bir düzenlemeye onay verdi. Bu karara göre, İsrailli askerler işgal ettikleri Filistin topraklarında taş atıp kaçan Filistinli sivil ve çocuklara ateş açma hakkı veriliyor. Bu insanlık dışı Düzenlemede, “taş atan eylemci 3. bir şahıs için hayati tehdit oluşturuyorsa güvenlik güçleri ateş açabilir” kaydediliyor.

Aynı zamanda düzenlemeyle, taş atan göstericilere yönelik en az hapis cezası 4 yıla çıkarıldı; ceza için yaş sınırı da 14’e düşürüldü. Soykırımcı İsrail rejimi, artık Filistinlilerin katliamdan geçirilmesi kararını uygulayıp, Filistin halk kurtuluş savaşını bu yoldan bastırmaya çalışıyor. Fakat bu deneme Güney Afrika’daki Aphartaeid rejimi tarafından da yapıldı. Ancak ırkçı Aphartaeid Rejimi çöktüğü ve çöplüğe atıldığı gibi, Siyonist rejimin sonu yaklaşmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.