Teröristlerin Çaldıkları Önemli Tarihi Eserler İsrail’de

  • 20 Haziran 2018
  • 1.632 kez görüntülendi.
Teröristlerin Çaldıkları Önemli Tarihi Eserler İsrail’de

Amerikan Associated Press Ajansı, Şam kırsalı Cobar Bölgesinde bulunan dünyanın en eski Yahudi Tapınağından çalınan Tevrat el yazmalarının aralarında bulunduğu çok değerli tarihi eserlerin radikal teröristler tarafından çalınmaları ardından Türkiye ve İsrail’de görüntülendiklerini ortaya çıkardı.

SANA’nın bildirdiğine göre Ajansın ‘aktivistler’ olarak adlandırdığı şahıslar ifadelerinde aralarında ceylan derisinden yapılmış Tevrat nüshaları ve daha çok sayıda oldukça değerli tarihi eserlerin 2013 yılında ‘Feylak el Rahman’ adlı radikal terör örgütü tarafından Cobar’daki Yahudi Tapınağından çalınıp ‘^Yerel Meclis’ adı verilen terör oluşumuna teslim edildiklerini ifade etti.

Aktivistler 2014 yılında da radikal teröristlerin tapınaktan yine önemli tarihi eserler çaldıklarını kaydederken, bu tarihi eserlerin ‘yerel meclis’te bir şahısa teslim edildiklerini söyledi. Şahısın daha sonra tarihi eserlerle birlikte ortadan kaybolduğunu belirten aktivistler, ardından tüm bu değerli tarihi eserlerin birbiri ardına Türkiye’de ortaya çıktıklarını vurguladı.

Associated Press raporunda çalınan tarihi eserlerin bir kısmının ise Avrupa’ya, oradan da İsrail’e aktarıldığına dikkat çekti.

Uluslar arası terör örgütleri listesinde yer alan Nusra Cephesinin yanı sıra Ceyşul İslam ve Feylak el Rahman adlı radikal terör örgütleri bulundukları her bölgede tarihi eserleri çalıp yağmalarken, yurtdışına kaçıramadıkları eserleri de sabote edip parçaladılar.

Belli başlı devletlerin Suriye ve halkına karşı muhtelif yönlü savaşta edat olarak kullandıkları radikal terör örgütleri işverenlerinin talimatları ve desteği ile Suriye’de kültür ve tarihi eserleri de kasıtlı bir şekilde hedef alarak, önemli eserleri çalarak yurtdışına kaçırdılar. Özellikle Türk aracıların yardım ve desteği ile radikal teröristlerin yaptıkları tarihi eser ticareti; IŞİD ve Nusra Cephesinin en büyük finans kaynaklarından birini teşkil etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.