Trump: İran yaptırımları kaldırılmayacak

  • 05 Eylül 2019
  • 720 kez görüntülendi.
Trump: İran yaptırımları kaldırılmayacak

ABD Başkanı Donald Trump İran’a dayattıkları yaptırımları kaldırmayacaklarını açıkladı.

Amerika Başkanı Donald Trump Çarşamba günü bir kez daha İran ile yeni bir anlaşmaya varmak üzere müzakere peşinde olduğunu ileri sürdü.

Haber kaynakları Fransa’nın Bercam nükleer anlaşmasını kurtarmak üzere İran’a önerdiği paket, 15 milyar dolar değerinde bir ödenek hattından ibaret olduğunu belirtiyor.

Ancak Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian Salı günü yaptığı açıklamada, Fransa’nın bu önerisinin hayata geçmesi Amerika’nın icazetine bağlı olduğunu açıkladı.

Fransız Bakan aynı zamanda İran petrolünün alımını güvence altına alacak bu ödenek hakkı konusunda istişarelerin devam ettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise Çarşamba günü Bakanlar Kurulu oturumunda Avrupa ile müzakerelerde ihtilafların büyük bir bölümü halledilmiş olmasına karşın nihai anlaşma noktasından çok uzakta olduklarını belirterek, bu yüzden İran Bercam nükleer anlaşmasındaki yükümlülüklerini askıya alma sürecinde üçüncü adımı atacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Ruhani, üçüncü adım pek sarsıcı olmadığını, fakat muhtevası fevkalade önemli olduğunu, bu adım İran’ın attığı en önemli adım olacağını ve tesirleri de fevkalade olacağını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.