Trump: İran’dan petrol alımını azaltma ihtimali var

  • 18 Kasım 2017
  • 1.014 kez görüntülendi.
Trump: İran’dan petrol alımını azaltma ihtimali var

Amerikan başkanı Donald Trump, Amerika’nın, İran ve 5+1 grubu arasında imzalanan nükleer anlaşmadaki taahhütlerini dikkate almaksızın yaptığı açıklamada, İran’dan alınan petrol miktarının kısıtlanabileceğini söyledi.

Trump, yayınladığı bildiride, diğer ülkelerden petrol ve petrol ürünlerinin arzının, yabancı mali kuruluşlar veya aracılar tarafından İran’dan alınan petrol ve petrol ürünlerini bir türlü azaltabilecek düzeyde’ olduğunu bildirdi.

Trump, 16 kasım tarihli dışişleri, maliye ve enerji bakanlarına hitaben yayınladığı bildiride, bu değerlendirmenin dünya iktisadi durumunun ciddi olarak incelenmesinin ardından yapıldığını zira yapılan araştırmada Amerika’nın stratejik rezervleri ve dünya enerji üretim miktarının ciddi olarak incelendiğini bildirdi.

Amerikan içişleri bakanı Ryan Zinke de, İran aleyhinde düşmanca açıklamasında, İran’ın petrol kârının azaltılmasını içeren bir planının olduğunu söyledi.

Amerika nükleer anlaşma KOEP’in 21. bendi, Amerika’nın İran’ın petrol ve petrol ürünlerinin satışına yönelik her türlü kısıtlama ve engelleme getirmesini yasaklıyor ve aynı zamanda İran’a yönelik petrol, petro kimya, doğalgaz gibi ürünlerin satışı, alımı, ulaştırmasına yönelik her türlü yaptırımı da yasaklıyor.

Ama Amerikan yönetimi anlaşmayı hiçe sayarcasına dünya petrol piyasasına İran’dan petrol ve petrol ürünlerini satın almamaları yönünde sulta kurmaya çalışıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.