Trump’ın çaresizliği ve İran’ı yeniden tehdit etmesi

  • 22 Ekim 2019
  • 790 kez görüntülendi.
Trump’ın çaresizliği ve İran’ı yeniden tehdit etmesi

Suriye’nin kuzeyinden çekilme kararı üzerine aciz olmakla suçlanan ABD Başkanı Donald Trump Amerikalı şahinlerin gözünde imajını düzeltmek için İran İslam Cumhuriyeti’ni tehdit etmeye başladı.

Amerika’nın düşüncesiz ve kararları belirsiz Başkanı Pazartesi günü kabinesi ile düzenlediği oturumda beyaz saray elebaşılarının İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik tehditleri ve savaş çığırtkanlığının devamında şöyle dedi: eğer mecbur kalırsak, İran’a şimdiye kadar görülmemiş darbe vuracağız. Amerika savaşa hazırdır.

ABD Başkanı Trump’ın bu sözleri, Suriye’nin kuzeyinden çekilme kararı ve Türkiye’ye bu bölgeye saldırması için yeşil ışık yakması yüzünden kongrede her iki büyük partinin temsilcileri tarafından sert eleştirilere maruz kaldığı sırada gündeme geliyor.

Suriye’den Amerikalı terörist askerleri geri çekme sözü, Trump’ın seçim kampanyasında verdiği sözlerden biriydi, nitekim şimdi bu güçler Suriye’de istedikleri hedeflere ulaşamayınca Trump’ın bu sözünü yerine getiriyor gibi davranmaya çalıştığı anlaşılıyor.

Amerika Suriye’nin kuzeydoğusunda 19 üssü ve yaklaşık 6 bin terörist askeri bulunuyor ve 2015 yılından beri illegal bir şekilde bu bölgeleri işgali altında tutarak teröristleri destekliyor.

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei ise İran milletinin kat’i seçeneği, Amerika’ya karşı direniş olduğunu ve bu yüzleşmede Amerika geri çekilmek zorunda kalacağını vurgulamıştır.

İran İslam Cumhuriyeti bölgede ABD – Suud – Siyonizm şer üçgeninin kumpasları ile mücadelede temel rolü ifa ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.