Trump’ın Kudüs kararına tepkiler artıyor

  • 10 Aralık 2017
  • 1.077 kez görüntülendi.
Trump’ın Kudüs kararına tepkiler artıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti olarak tanıma ve büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararına karşı tepkiler dalga dalga artarak sürüyor.

Filistin’de Gazze ve Batı Yaka’da Siyonist rejim ve ABD Başkanı Donald Trump aleyhinde protesto eylemleri sürüyor.

İşgal rejimi İsrail askerlerinin Trump’ın skandal kararını ve Siyonist rejimin işgalciliğini protesto eden Filistinlilere gerçek ve plastik kurşunla saldırarak, yüzlerce Filistinliyi yaralasa da, Filistinliler Batı Yaka’da eylemlerini aralık vermeden devam ettiriyor.

Gazze’de de binlerce Filistinli’nin katılımıyla düzenlenen gösteride ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs aleyhinde aldığı karar kınandı.

Dün akşam saatlerinde düzenlenen eyleme katılanlar, ABD aleyhinde sloganlar atarak, bazı Arap ülkelerinin bu ülke ile işbirlikçilik yapmasını kınadılar, sonuna kadar Kudüs’ün Filistin’in başkenti olarak kalacağına vurgu yaptı.

Eylemciler gösteride ayrıca, ABD ve Siyonist rejimin bayrakları ile Trump’ı temsilen kuklasını yaktılar.

Filistinli eylemciler ayrıca Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman ve Suudi kral Selman Bin Abdul-Aziz’in posterlerini yaktılar.

Lübnan halkı, gösteri düzenleyerek ABD Başkanı Trump’ın Kudüs aleyhindeki kararını protesto ettiler.

Lübnanlılar bugün ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararını protesto etmek için ABD’nin Beyrut Büyükelçiliği önünde toplanarak, Kudüs ve Filistin’e destek sloganları atarak, Washington’un Kudüs kararından geri adım atmasını istediler.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri de, Kudüs’ün Filistin’in başkenti olarak kalmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’ın Eski Lideri Halid Meşal da ABD Başkanı Trump’ın bu ülkenin başkentini Kudüs’e taşıma kararının Siyonist rejimin yok oluşunun başlangıç noktası olduğunu belirtti.

Öfke Cuması eylemlerine çok sayıda kişinin katılmasının, durumun kendi kontrolünde olduğunu ve itirazların geçici olduğunu düşünen direniş düşmanlarının bu kararının aptallıktan ibaret olduğunu vurguladı.

Bu arada, ABD yönetiminin Filistin karşıtı kararına yönelik gelen küresel tepki ve öfkenin dalga dalga yayılmasının ardından Siyonist rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu, “Kudüs’ün birleştirilmesine” ilişkin tasarı ile ilgili oylama yapılmasını erteletme kararı aldı.

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye de, Filistinli grupların ABD’nin Kudüs’e karşı komplosuna karşı mücadele vermek için anlaştığını duyurdu.

Ürdün İnsan Hakları Merkezi de ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü kararını kınadı.

Kuveyt’te de halk ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararını protesto etmek için sokaklara indiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.