Trump’tan FBI’a eleştiri

  • 25 Şubat 2017
  • 1.088 kez görüntülendi.
Trump’tan FBI’a eleştiri

ABD Başkanı, gizli haberlerin basına yansımasında üzerine düşeni yapmadığı için FBI’yı eleştirdi.

Donald Trump dün kendi Twitter sayfasında, bu gizli bilgilerin yayılmasının ülke üzerinde tahrip edici etkilere bırakabileceğini bildirdi.

Trump mesajında, bu bilgileri ifşa edenlerin hükümete uzan vadeli sızdıklarını onların (FBI)nın hatta kendi içinde bu ifşacıları bile bulamadıklarını belirtti.

Amerika’daki CNN kanalı, Federal Soruşturma Bürosunun (FBI), Trump’a yakın bazı isimlerin son aylarda Ruslarla görüşmesi iddialarından rahatsız olan Beyaz Saray’ın, bu yöndeki haberlerin bitirilmesi konusundaki yardım talebine olumsuz yanıt verdiğini iddia etti.

Bilindiği gibi 14 Şubat’ta New York Times gazetesi, 2016’nın yaz aylarından itibaren Trump’a yakın bazı isimlerle Ruslar arasında doğrudan iletişim olduğu ve hükümeti ilgilendiren belli konularda görüşme ve müzakerelerin yapıldığını öne sürmüştü. CNN kanalı bu tartışmayı yeniden gündeme getirerek üst düzey yetkililere dayandırdığı haberinde, Beyaz Saray’dan bazı yöneticilerin FBI’ın kamuoyuna açık bir şekilde bu haberlerin yanlış olduğunu söylemesi istediğini dile getirdi. Ancak bu taleplerin FBI tarafından kabul görmediği ifade edildi.

Bu ifşaat ardından Trump’ın güvenlik danışmanı Flaynn görevinden istifa etme mecburiyetinde kalmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.