Trump’tan öğretmenlere silahlanın çağrısı

  • 22 Şubat 2018
  • 1.160 kez görüntülendi.
Trump’tan öğretmenlere silahlanın çağrısı

Geçtiğimiz hafta Florida’da bir okulda meydana gelen ve 17 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı sonrasında, Trump’tan, öğretmenlere “silahlanın” önerisi geldi.

Geçtiğimiz hafta ABD’nin Florida eyaletinde meydana gelen ve 17 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı sonrasında saldırı sonrasında hayatta kalan öğrenciler ve velileri ile biraraya gelen Donald Trump’tan öğretmenlere ilginç bir öneri geldi.

Öğretmenleri, okullarda meydana gelen silahlı saldırıları durdurmak için silahlanmaya davet eden Trump “Eğer silah kullanmayı bilen bir öğretmeniniz olsaydı, saldırı çok çabuk önlenebilirdi. “ dedi. Polisin saldırısının başlamasından 8 dakika sonra olay yerine geldiğini belirten Trump, öğretmenlerin silahlarının olması durumunda, saldırganı görünce kaçmak yerine, onu durdurmayı deneyeceklerini ifade etti.

Trump, silahlı saldırılara karşı çözüm olarak, okullardaki eğitim görevlilerinin bir kısmına silah taşıma yetkisi verilmesi hususunun değerlendirileceğini ifade ederken, Florida senatörleri ise silahlanma ve içki alma yaşının 21’e çıkartılması için gerekli başvuruları yapacaklarını bildirdiler.

Silah sanayisinden önemli bir gelir elde ettiği bilinen Trump’ın, silah satışlarını bitirmek yerine öğretmenlerin silahlanmasına dair komik bir teklif getirmesi, kendisinin de nemalandığı silah satışlarını desteklemeye devam edeceğinin işareti olarak görülüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.