Tuğamiral Ali Fedevi: Batı Asya’daki güvensizliğin sorumlusu ABD’dir

  • 24 Nisan 2018
  • 1.006 kez görüntülendi.
Tuğamiral Ali Fedevi: Batı Asya’daki güvensizliğin sorumlusu ABD’dir

İran Devrim Muhafızları Ordusu deniz kuvvetleri komutanı tuğamiral Ali Fedevi, Pakistan deniz kuvvetleri komutanıyla görüşmesinde, Batı Asya’daki güvensizliğin sorumlusunun Amerika olduğunu söyledi.

Ali Fedevi, Tahran’da Pakistan deniz kuvvetleri komutanı Zafer Mahmud Abbasi ile görüşmesinde, İran ve Pakistan’ın bir bölgede yer aldığını ve iki ülkenin de Amerika kaynaklı terörizmin etkisinde kaldığını ve bunun için olumsuz etkilere katlandığını söyledi.

Ali Fedevi, bölgede her türlü güvensizliğin, İran ve Pakistan’ı da etkileyeceğini belirterek, Pakistanlı siyasetçi ve askerlerin Amerikan başkanın ölçüsüz açıklamalarına kesin ve uygun cevap verdiklerini söyledi.

İranlı askeri yetkili, İran ve Pakistan ordusu arasında iyi bir işbirliğinin olduğunu belirterek, iki ülkenin İslam birliğinin birer parçaları olduğunu belirterek başta deniz olmak üzere her alanda işbirliğinin artmasını istedi.

Mahmud Abbasi de, İran’ın bölgenin güvenliğinin sağlanmasına yönelik çabalarının takdire şayan olduğunu belirterek, Pakistan’ın İran halkı ve devletine son derece saygılı olduğunu ve İran-Irak arasındaki zorunlu savaş döneminde Pakistan’ın İran’ı desteklediğini hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.