Tuğgeneral Celali: ABD İran’la mücadele için IŞİD’i savunma stratejisi izliyor

  • 31 Ekim 2017
  • 1.160 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Celali: ABD İran’la mücadele için IŞİD’i savunma stratejisi izliyor

İran sivil savunma kurumu başkanı tuğgeneral Gulam Rıza Celali, Amerika’nın İran’ın bölgedeki nüfuzunun yayılmasını önlemek için terör örgütü IŞİD’i savunma stratejisini kullandığını belirterek Amerika’nın İran’ın girişimlerinin bölgede güvensizliğe neden olduğunu iddia ettiğini bildirdi.

İRİB muhabirine göre, Tuğgeneral Celali, dün Tahran’da düzenlenen sivil savunma seminerinde  yaptığı konuşmada, Amerika’nın Kapsamlı Ortak Eylem Planı olarak bilinen nükleer anlaşma karşısında taahhütlerini yerine getirmediğini  ve İran’ın askeri merkezlerini incelemek ve İran’ın füze yeteneğini öğrenmek için çalışmaları ve bahanelerinin asıl hedefinde Amerika’nın İran İslam inkılabına karşı mücadelesinde yeni stratejisini gösterdiğini söyledi.

Tuğgeneral Celali, İran İslam inkılabı düşmanlarının  iktisadi savaş, halk eksenli tehditler ve İran’la mücadele için siber saldırı gibi 3 yol üzerinde yoğunlaştığını ve bunu da resmen açıkladığını söyledi.

Amerika’nın İran aleyhinde siber saldırı tehditlerine de değinen Celali, İran’ın Amerika’nın  İran aleyhindeki yeni yaptırım ve tehditlerine karşı kesin cevap vereceğini söyledi.

30 ekim İran’da sivil savunma teşkilatının kuruluşunun yıldönümüdür.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.