Tuğgeneral Hacizade’den Trump’ın büyük yalanına tepki

  • 22 Temmuz 2019
  • 1.290 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Hacizade’den Trump’ın büyük yalanına tepki

İran devrim muhafızları ordusu hava uzay komutanı tuğgeneral Emir Ali Hacizade, ABD başkanı Trump’ın İran’a ait bir İHA’yla ilgili açıklamasına sert tepki göstererek, ”ABD başkanı Trump’ın bu büyük yalanına inanmak mümkün değil’ dedi.

İRNA’nın haberine göre, general İsmail Hacizade, dün İran Meclisi teknoloji, araştırma ve öğretim komisyonu oturumunda yaptığı açıklamada, ‘ABD başkanının İran’a ait bir İHA’yı düşürdüklerine dair iddiası, bir kaç saat sonra İran tarafından yalanlandı, zira İran’a ait İHA’lar Hürmüz Boğazı’nda Amerikan deniz güçlerinin faaliyetlerini gözetledikten sonra üslerine döndü’ dedi.

Amerikan başkanı Trump, geçen perşembe günü yaptığı açıklamada Amerikan savaş gemisine yakın İran’a ait bir İHA’nın düşürüldüğünü iddia etti. Trump’ın bu iddiası İranlı askeri yetkililer tarafından derhal yalanlandı ve İHA’nın söz konusu gemiden çektiği görüntüleri yayınladı.

Tuğgeneral Hacizade, İran meclisine sunduğu raporda, İran’ın başta çeşitli gelişmiş füzeler olmak üzere, İHA’lar ve akıllı bombalar konusunda bilgi verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.