Tuğgeneral Hemedani cihat adamıydı

  • 14 Ekim 2015
  • 828 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Hemedani cihat adamıydı

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutan Vekili Tuğgeneral Selami, şehit Tuğgeneral Hemedani adına düzenlenen taziye töreninde yaptığı konuşmada Tuğgeneral Hemedani’nin cihat ve inanç adamı olduğunu dile getirdi.

İran’ın Tuğgeneral Hemedani gibi sermayeleri olduğunun altını çizen Tuğgeneral Selami, bu tür sermayelerle İran’ın dünyada saygınlık ve güvenliğe sahip olarak müstekbirler karşısında durabildiğini aktardı.

Tuğgeneral Hemedani’nin bir askeri deha olduğuna işaret eden Tuğgeneral Selami, düşmanın bu şehidi iyi tanıdığını ve her zaman yeni bir söyleme sahip olduğunu belirtti.

Halkın Tuğgeneral Hemedani’nin cenaze törenine eşi görülmemiş bir şekilde katıldığını kaydeden Tuğgeneral Selami “Allah onu değerli kılmıştı ve onu bir sefer görmeyenler bile onun tabutuna yaklaşmak için koşuyordu” diye vurguladı.

İstikbarın geçen yıllarda düzenlediği saldırılara değinen Tuğgeneral Selami “İstikbar dünyası bu yıllarda müslümanların kimliğini yok etmek uğruna çok planlar yapmış ve İslam dünyası bin parçaya bölünmüş” diye açıkladı.

Düşmanların bir kültürel saldırı ile müslümanların kimliklerini gaspetmek istediklerini dile getiren Tuğgeneral Selami “Onlar yıllardır müslüman petrolü üzerine oturmuş ve müslümanları birbirine kırdırmıştır” açıklamasında bulundu.

İran’ın 37 yıldan beridir istikbarın karşısında direndiğini ve artık Amerika’nın Ortadoğu için haritalar çizemediğini de vurgulayan Tuğgeneral Selami “”Şuan Amerika’nın artık gücü yoktur ve bu da İran’ın etkisinden dolayıdır” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.