Tuğgeneral Pakpur: “Devrim karşıtı gruplar, İran’a karşı kışkırtılıyor”

  • 19 Şubat 2017
  • 991 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Pakpur: “Devrim karşıtı gruplar, İran’a karşı kışkırtılıyor”

İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kara Kuvvetler Komutanı, devrim karşıtı grupların bölge dışı örgütler ve bazı Fars Körfezi ülkelerinin tahrikiyle İran’a karşı askeri faaliyete geçtiğini bildirdi.

Kara Kuvvetler Komutanı Tuğgeneral Muhammed Pakpur, katıldığı bir basın toplantısında, “İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kara Kuvvetleri, uzun yıllardan beri ülkemizin batı ve kuzeybatısının güvenliğini sağlama sorumluluğunu üstlenmiştir ve 2009’da ise İran’ın güneydoğusu da bunlara eklendi” ifadelerini kullandı.

Pakpur sözlerini şöyle devam ettirdi: Devrim karşıtı örgütler, bu bölgelerdeki güvensizlikten yararlanarak, kendi çıkarları peşindelerdi ancak bizim onlara karşılık verip bu bölgelerin büyük bir kısmını geri almamız sonucu sınırlarımız ve bu terör örgütleri üzerinde tam kontrol sağlanabildi.

Tuğgeneral Muhammed Pakpur, Yüce Peygamber (sav) 11 tatbikatının İran’ın merkez ve kuzeydoğusunda başlayacağını belirterek, “Roketli tatbikatımız 20 Şubat’ta İran’ın merkezi bölgelerinde başalayacak. Bunun devamında da Beytul Mukaddes ve İmam Hüseyin (a) birliklerinin savunma amaçlı cephane tatbikatı gerçekleşecektir. Çarşamba günü zırhlı birliklerin yanısıra İHA’ların tatbikatıyla bu tatbikat da son bulacak” diye konuştu.

ABD’nin İran’ı tehdit etmelesine yönelik İranlı Komutan şu açıklamalarda bulundu: ABD gayet akıllı olarak İran’ı tehdit etmeyi bırakmalıdır. Çünkü tüm dünya onların bir şey yapamayacağını biliyor ve bu konu neredeyse imkansız gibi görünüyor.

İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kara Kuvvetler Komutanı, DEAŞ terör örgütünün İran’ı her zaman karıştırmaya meyilli olduklarını bildirerek, “onlara karşı belirlediğimiz sınırlardan ileriye geldiklerinde hemen hedef alınarak yok ediliyorlar. Bu yüzden buna cesaret bile etmiyorlar. Elbette tüm bunlar cesur şehitlerimizin canlarını ortaya koymasıyla gerçekleşiyor” açıklamalarında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.