Tuğgeneral Purdestan: IŞİD İran için ciddi bir tehdit değil

  • 17 Nisan 2016
  • 768 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Purdestan: IŞİD İran için ciddi bir tehdit değil

İran İslam cumhuriyeti Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı, İran silahlı ve istihbarat güçlerinin kontrolü elinde bulundurduğunu ve bunun için de IŞİD’in İran için bir tehdit oluşturmadığını söyledi.

Dün akşam İRİB birinci kanalında konuşan İran İslam cumhuriyeti Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Ahmed Rıza Purdestan, ordu günü dolayısıyla tebriklerini bildirerek İran İslam cumhuriyeti Ordusu Kara Kuvvetlerinin en önemli görevinin İran sınırlarının korunması olduğunu, halı hazırda İran sınırlarının bölgenin en güvenli bölgelerinden olduğunu bildirdi.

IŞİD terör örgütünün İran sınırlarına yakın bölgelerde bulunma tehlikesi meselesine de değinen Tuğgeneral Purdestan, İran ordusunun stratejisinin IŞİD’in İran sınırlarına varmadan önce yok edilmesi olduğunu bildirdi.

Geçen yıl IŞİD terör örgütünden bir timin İran sınıra varmadan yok edildiğini belirten İran İslam cumhuriyeti Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı, IŞİD’in İran için küçük bir düşman olduğunu, İran İslam Cumhuriyetinin asıl düşmanının Amerika olduğunu ve bunun için de gerekli kapasiteye sahip olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.