Tuğgeneral Selami: Bugün dünya ABD’nin çöküşüne şahid oluyor

  • 29 Eylül 2018
  • 1.128 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Selami: Bugün dünya ABD’nin çöküşüne şahid oluyor

İran Devrim Muhafızları Ordusu komutan vekili tuğgeneral Hüseyin Selami, Amerikalıların İslam dünyasında siyasi ve güvenlik hedeflerine ulaşamadıklarını belirterek, ”bugün dünya Amerika’nın çöküşüne şahid olmaktadır’ dedi.

İRNA’nın haberine göre, tuğgeneral Selami dün gece Tahran’ın batısında yer alan Alborz eyaletinde yaptığı konuşmada, Amerika’nın bölgede İran’ın nüfuzunu ve etkisini azaltma peşinde olduğunu belirterek, ” bu hedefe varmak için düşmana yalnızca iktisadi savaş yolunun kaldığını’ söyledi.

Tuğgeneral Selami, özgürlükçü İran milletinin düşmanın bütün hesaplarını bozduğunu belirterek, ”İran milleti tarihinin her dönemi, saldırılara, savaşlara ve düşmanın iktisadi oyunlarına karşı direnmek ve mücadeleyle geçtiğini’ söyledi.

Selami, İran milletinin 40 yıldır Amerika’ya karşı direnmesinin bir başka millet için mümkün olmadığını hatırlatarak, İran’ın iktisadi baskı altında olduğunu kaydetti ve ”Eğer İran’ın yerinde bir başka ülke olsaydı o ülke tamamen dağılırdı’ dedi.

Tuğgeneral Selami dün ayrıca Tahran Cuma Namazı Hutpeleri’nden önce cemaate hitaben yaptığı konuşmada da, ABD’yi, teröristleri destekleme konusunda sert şekilde uyardı. Tuğgeneral Hüseyin Selami, Ahvaz’daki terör saldırısına işaret ederek, “Bu tarz çirkin stratejilerin planlayıcıları ABD, ırkçı İsrail, Suudi Arabistan ve BAE dörtgeni içerisinde dolaşıyorlar. Ama rehberimizin buyurduğu gibi bu olayda şehit düşen vatandaşlarımızın intikamını sonuna dek alacağız” ifadelerinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.