Tuğgeneral Selami: İran’da uzun menzilli füzeler bile üretebiliriz

  • 26 Kasım 2017
  • 1.066 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Selami: İran’da uzun menzilli füzeler bile üretebiliriz

İran Devrim Muhafızları Komutan Vekili Tuğgeneral Hüseyin Selami, Avrupa’nın İran’ı tehdit etmesi halinde füzelerin menzilini 2 bin kilometrenin üzerine çıkarabileceklerini açıkladı.

İran Devrim Muhafızları Komutan Vekili Tuğgeneral Hüseyin Selami, İran’daki bir televizyon kanalına verdiği özel röportajda, gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Tuğgeneral Selami, İran’ın batısında meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla İran halkına başsağlığı diledi.

Suriye ve Irak’ta DEAŞ’ın ortadan kadırılmasının İslam tarihi için bir onur olduğunu belirten Tuğgeneral Selami, “Bu örgüt İslam ümmetinin bünyesini zedeleyip dünyada İslam adını karalamaya çalışıyor” dedi.

Tuğgeneral Selami, bu zaferi terör destekçileri için skandal düzeyde bir başarısızlık olarak değerlendirerek, bu kazanımın ana temelinin İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei’ye dayandığına dikkati çekti.

Tuğgeneral Selami ilaveten, terörle mücadelede büyük çaba sarfeden İran Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Süleymani’yi de takdir etti.

ABD başta olmak üzere Siyonist Rejim ve bölgedeki müttefiklerinin Irak ve Suriye’de kurduğu komplolar hakkında Tuğgeneral Selami, şunları kaydetti: Bilgilerimize göre, ABD, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Siyonist Rejim ve bölgeki bazı devletlerin istihbarat ajansları Suriye yönetimini yok etmek amacıyla defalarca bir araya gelip askeri bir piyade birliğinin oluşturulmasını ele aldılar.

Tuğgeneral Selami, İran’ın füze programına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: Şimdiye kadar ürettiğimiz füzelerin menzili 2 bin kilometreye kadar olması teknolojik kısıtlamalar nedeniyle değil, genel olarak teknolojik açıdan herhangi bir sorunumuz yok. Aslında Avrupa’yı bir tehdit olarak bakmadığımız için füze menzilini Avrupa’ya kadar tasarlamadık.

İran Devrim Muhafızları Komutan Vekili Tuğgeneral sözlerini şöyle tamamladı: Avrupa’nın İran’ı tehdit etmesi halinde füzelerin menzilini 2 bin kilometrenin üzerine çıkarabileceklerini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.