Tulkerem ve Tubas’ta İşgal Askerleriyle Filistinliler Arasında Çatışmalar Yaşandı

  • 13 Eylül 2017
  • 982 kez görüntülendi.
Tulkerem ve Tubas’ta İşgal Askerleriyle Filistinliler Arasında Çatışmalar Yaşandı

İşgal güçlerinin bu sabah (13 Eylül Çarşamba) erken saatlerde Tubas ve Tulkerem vilayetlerine düzenlediği baskınlar nedeniyle Filistinlilerle işgal güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin edindiği bilgiye göre, işgal güçleri birçok kişiyi gözaltına aldı ve çatışmalar sırasında da çok sayıda Filistinli yaralandı.

Görgü tanıkları, Tubas’ta şehit Muammer Kasım Dırağime’nin oğlu Leys Muammer Dırağime’nin işgal güçlerinin kurşunuyla bacağından yaralandıktan sonra gözaltına alındığını bildirdi.

İşgal güçlerinin Numan Savafita ve Muhammed Ebu Cebbara isimli gençleri gözaltına aldığı, Ali Diriyye isimli genci de evinde arama yaptıktan ve bir süre gözaltında tuttuktan sonra serbest bıraktığı ifade edildi.

Tulkerem kentinin kuzeyindeki Zeyta Eş-Şaraviyye beldesinde işgal askerlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan birçok kişinin etkilendiği belirtildi.

Baskın sırasında ayrıca işgal askerlerinin attığı ses bombalarından birinin isabet ettiği elektrik tellerinin alev aldığı kaydedildi.

İşgal güçlerinin birçok eve baskın düzenleyerek arama yaptığı ve Filistinli gençleri caddelerde ve sokaklarda kovaladığı bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.