Tümgeneral Caferi: ABD’nin Güvenilmezliği Dünyaya Kanıtlanmıştır

  • 13 Mayıs 2018
  • 1.194 kez görüntülendi.
Tümgeneral Caferi: ABD’nin Güvenilmezliği Dünyaya Kanıtlanmıştır

Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Caferi, ABD’nin hilekarlığı ve güvenilmezliğin dünyaya kanıtlanmış olduğunu ve diğer ülkelerin de onu kabul ettiğini vurguladı.

Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi bugün Tahran’da düzenlenen bir merasimde yaptığı konuşmada, düşmanın İslam İnkılabı’nın zaferinin 40. yılında İran halkına karşı ekonomi, güvenlik ve politikada ciddi tehditler yürüttüğüne işaretle, İran halkının ABD’nin liderliğindeki küresel emperyalizmin karşısında durup, zulümle mücadele ettiği için sulta düzeninin İran’ı hedef aldığını belirtti.

Komutan Caferi, dünyada siyasi, askeri ve ekonomik meselelerini domine etmeye ve kendi çıkar ve gücünü geliştirmeye çalışan ve insanlara hiç acımayan ABD’nin bugünkü dünyanın en büyük zalim ve şeytanı olduğunu vurguladı.

Komutan Caferi, düşmanın bugün ekonomik meseleler üzerine odaklandığına işaretle, bugün İran ve millete karşı ekonomik savaşa tanıklık ettiklerini ifade etti.

Caferi, bu tehditler karşısında İslam İnkılabı Rehberi’nin talimat ve buyruklarının müessir olduğunu hatırlatarak, sorunların çözümü için yerli kapasite ve imkanlara yaslanmanın ve direniş ekonomisinin uygulanmasının şart olduğunu kaydetti.

Düşmanın bugün yaptırımları halka karşı bir baskı unsuru olarak kullandıklarına dikkat çeken Devrim Muhafızları Komutanı, düşmanın baskı yapmak suretiyle İran’ı barışçıl nükleer enerji alanında daha fazla ilerlemesini engellemeye çalıştığını, bunun için de İran’ı nükleer silah elde etmeye çalışmakla suçladıklarını ifade etti.

ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesinin halkın direncini kırmak için gerçekleştiğine değinen Komutan Caferi, ancak İslami İran’a karşı istikbarın tehditlerinden bunun yeni bir konu sayılmadığını belirtti.

Tümgeneral Caferi sözlerinin devamında, bu tehditlerle ve düşmanlarla mücadele için yegane çarenin İslam İnkılabı Rehberi’nin çizdiği direniş ekonomisi olduğunu vurguladı.

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, bugün Rehberliğin direniş ekonomisinin tahakkuk bulması için Devrim Muhafızları ve Gönüllü Güçler’den beklentileri olduğunu belirterek, titiz ve hassas planlamalarla bu beklentilerin yerine getirilebileceğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.