Tümgeneral Kasım Süleymani: Hizbullah, Direniş Hükümetine Dönüşmüştür

  • 11 Haziran 2018
  • 1.672 kez görüntülendi.
Tümgeneral Kasım Süleymani: Hizbullah, Direniş Hükümetine Dönüşmüştür

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, Suudi Arabistan’ın kısa sürede Lübnan parlamento seçimleri için 200 milyon dolar harcadığını ancak Hizbullah’ın zafer kazandığını söyledi.

Lübnan’da parlamento seçimleri 6 Mayısta düzenlendi. Direniş cephesi 128 koltuklu parlamentoda 67 koltuğu kazanmayı başardı.

Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani bugün Lübnan’daki seçimler hakkında yaptığı konuşmada, bu seçimleri bir nevi referandum niteleyerek, bazılarının Hizbullah’ı Suriye, Lübnan, Irak, Yemen ve bölge işlerine müdahale etmekle suçladığı bir durumda düzenlendiğini, ancak bu seçimlerde Hizbullah ve mensuplarının başkent Beyrut’ta en fazla alan taraf olduğunu ifade etti.

Kudüs Gücü Komutanı, Fars Körfezi İşbirliği Konseyi, Suudi yöneticiler ve bazı cahil ülkelerin Arap dünyasını savunan ve en önemli düşmanını yenen bölgedeki en onurlu İslami hareketi terör örgütü listesine aldıklarına işaretle, ancak Hizbullah’ın direniş hükümeti haline geldiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.