Tümgeneral Safevi’den Suudi Arabistan’a sert eleştiri

  • 15 Eylül 2016
  • 834 kez görüntülendi.
Tümgeneral Safevi’den Suudi Arabistan’a sert eleştiri

Tümgeneral Yahya Safevi, Suudi Arabistan’ın İslam dünyası politikasını çok sert bir şekilde eleştirdi.

İnkılap Rehberi İmam Ayetullah Hamanei’nin yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Safevi, İran-Suudi Arabistan gerilimine ilişkin yaptığı konuşmada, “Görünen o  ki, Suudi Arabistan Fars Körfezi’ne kıyısı olan ülkeler arasında İran’ı stratejik bir rakip olarak düşünüyor. ABD ve İsrail tarafından kışkırtılan Suud yönetimi, İran ile gerilimli ilişkiler içerisinde olmak istiyor. Tabii ki Suudi Arabistan’ın Yemen, Suriye ve Irak’ta uğradığı yenilgiler genç Suudi yetkililerin belirlediği düşüncesiz politikalardan kaynaklanıyor” dedi.

Tümgeneral Safevi, “Mina’daki faciada hayatını kaybedenlerin ailelerinden özür dilemeden dahi kaçınan Suud yönetimi, İranlıların hacca gitmesine engel oldu. Mina’daki yaralılara bile yardımcı olmayanların kendilerini Hadim’ül Haremeyn diye adlandırmaları nasıl bir mantıktır” ifadelerinde bulundu.

İran-Irak savaşında Suudi Arabistan’ın Saddam rejimine finansal destek verdiğini hatırlatan Tümgeneral Safevi, “Baas rejimi, Suudilerden aldığı paraları bomba ve füze olarak İran’a yağdırdı. İran halkı, Suudi Arabistan’ın alçakça eylemlerini unutmayacaktır” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.