Tunus Hükümeti Protesto Edildi

  • 25 Mayıs 2016
  • 934 kez görüntülendi.
Tunus Hükümeti Protesto Edildi

Tunus’ta Fransa Büyükelçiliği’nin güvenliği için birçok yolun kapatılıp bariyerlerle çevrilmesine tepki gösteren esnaf, elçiliğin şehir merkezinden başka bir yere taşınması çağrısında bulundu.

Başkentin merkezinde yer alan Fransa Büyükelçiliği için alınan güvenlik önlemlerinin ticareti engellediğini belirten Tunus Sanayi, Ticaret ve Zanaat Konfederasyonu (UTICA) üyesi bir grup esnaf, Habib Burgiba Caddesi üzerindeki elçilik önünde düzenledikleri protestoda Büyükelçi’ye “Buradan çık git” şeklinde seslendi.

UTICA Tunus Bölge Başkanı Abdulmunim Futuri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bugün bu protestomuzu özellikle Fransa Büyükelçiliği’nin önünde başlattık. Bütün büyükelçilikler şehir merkezinin dışına taşındı. Ticaretin merkezi olan bölgede Fransa Büyükelçiliği’nin olması bahanesiyle tüm ana yollar kapatılmış durumda. Fransa Büyükelçisine sesleniyorum: Marsa’ya, Lak’a git, nereye gitmek istersen git. Ama şehir merkezinin ticaret ve vatandaşların hareketi için açık olması lazım.” ifadelerini kullandı.

Yaşanan olumsuzluklardan dolayı UTICA olarak grev kararı aldıklarını belirten Futuri, “Tunus özgür ve egemenlik hakkına sahip bir ülkedir. Başbakanın alacağı karar kendi elindedir, başkalarının elinde değil. Hükümete sesleniyoruz ve uyarıyoruz. Bizden günah gitti. Bu grevi tüm ülkeye yayabiliriz.” uyarısında bulundu.

Gösteriye katılan tüccarlar yolların kapatılması ve yaşanan kaostan dolayı iflasın eşiğine geldiklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.