Tunus, Suriye elçiliğini açıyor

  • 29 Temmuz 2015
  • 866 kez görüntülendi.
Tunus, Suriye elçiliğini açıyor

Tunus Dışişleri Bakanı Tayyib el-Bakkuş, Suriye ile ilişkilerin kesilmesinin yanlış bir karar olduğunu belirterek Şam büyükelçiliğinin yakında yeniden açılacağını söyledi.
El Meyadin televizyonunun haberine göre Tunus Dışişleri Bakanı Tayyib el-Bakkuş, Arap Birliği’nin Suriye ile ilişkileri kesme kararına saygı duyduğunu; ancak bu kararı onaylamadığını açıkladı.

Tayyib el-Bakkuş, “Suriye ile ilişkilerin kesilmesi doğru bir karar değildi. Tunus hükümeti Suriye büyükelçisini belirledi; ancak o çeşitli sebeplerle Suriye’ye yerleşemedi.

Şu an Suriye için yeni bir büyükelçi seçmeye çalışıyoruz. Yeni büyükelçi mümkün olan en kısa sürede Şam’a giderek çalışmalarına başlayacak” dedi.

Tunus Dışişleri Bakanı Tayyib el-Bakkuş, ayrıca “Arap Birliği’nin ve BM’nin Suriye ile ilgili kararlarına saygı duyuyoruz; ancak gerçekleşen şekliyle ilişkilerin kesilmesini desteklemiyoruz. Biz, ilişkilerin kesilmesini doğru bir adım olarak görmüyoruz. Arap Birliği’nin kararlarına rağmen 9 Arap ülkesinin Suriye’de çeşitli düzeylerde diplomatik temsilciliği var. Biz de Tunus olarak Suriye’de elçiliğimizin bulunmasını Tunus’un çıkarına görüyoruz” diye konuştu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.