Türk Lirası Değer Kaybında Dünya Rekortmeni!

  • 12 Ocak 2017
  • 1.561 kez görüntülendi.
Türk Lirası Değer Kaybında Dünya Rekortmeni!

BDDK eski Başkan Yardımcısı, eski Hazine Müsteşarı ve Chp Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Twitter’da yayınladığı bir tabloyla, Türk lirasının değer kaybında dünya rekoru kırdığını söyledi.

Öztrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “ABD Merkez Bankası’nın dolar musluğunu kısacağını söylediği günden bu yana, Türk lirasındaki değer kaybı yüzde 100’ü aştı. Benzer ekonomiler içinde rekordur” dedi.

Öztrak şu tabloyu yayınladı:

Öztrak, açıklamasında 2017’nin ilk günlerinde Türk lirasının, dolar ve avro karşısında hızla değer kaybettiğini, bugün erken saatlerde dolar 3,90 TL’ye dayanırken, avronun 4,10 TL’nin üzerine çıkarak yeni rekorlar kırdığını ifade etti. Türk lirasının, benzer ülke para birimleri içinde, en çok değer yitiren para birimi haline geldiğine dikkat çeken Öztrak, yılın ilk 10 gününde Rus rublesi, Brezilya reali, Endonezya rupisi gibi Türkiye’ye benzeyen ülkelerin paralarının, dolar ve avrodan oluşan kur sepeti karşısında değer kazandığını, aynı dönemde Türk lirasının ise kur sepeti karşısında yüzde 7’nin üzerinde değer yitirdiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.