Türkiye büyükelçisi: İran-Türkiye ilişkileri özel bir döneme girdi

  • 30 Ekim 2017
  • 1.349 kez görüntülendi.
Türkiye büyükelçisi: İran-Türkiye ilişkileri özel bir döneme girdi

Türkiye’nin Ä°ran büyükelçisi Rıza Hakan Tekin, Ä°ran ve Türkiye’nin güçlü ve çok fazla baÄŸları ve ortaklıklarının olduÄŸunu belirterek, iki ülke iliÅŸkilerinin yeni bir döneme girdiÄŸini söyledi.

Rıza Hakan Tekin, Cumhuriyetin kuruluÅŸunun 94. yıldönümü münasebetiyle Ä°ran’ın Türkiye büyükelçiliÄŸinde düzenlenen  merasimde yaptığı açıklamada, Ä°ran cumhurbaÅŸkanı birinci yardımcısı Ä°shak Cihangiri’nin Türkiye’ye yaptığı son ziyarete ve yakın bir tarihte Ä°ran dışiÅŸleri bakanı Muhammed Cevad Zarif’in Türkiye’ye ziyaret gerçekleÅŸtireceÄŸine iÅŸaret etti.

Tükiye büyükelçisi, iki ülke arasında 26.Ortak iktisadi iÅŸbirlikleri komisyonunun Kasım ayında Türkiye ekonomi bakanı Nihat Zeybekçi ve Ä°ran sanayi, maden ve ticaret bakanının huzurunda Tahran’da düzenleneceÄŸini söyledi.

Rıza Hakan Tekin, Türkiye ve İran arasında mevcut bağların iktisadi, ticari, enerji ve turizm gibi alanlarda istifade edilmesi gerektiğini ve bu işbirliklerin geçmişe göre daha da güçlenmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin Ä°ran büyükelçisi, iki ülke arasında iÅŸbirliÄŸinin geliÅŸmesinin bölgenin istikrar, güvenlik ve barışına vesile olacağını belirterek, ”Ä°ran ve Türkiye arasında iliÅŸkilerin geliÅŸmesinin bölgede kalıcı ve güçlü sonuçlarını görürüz” ümidini dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.